fbpx

Case: Suur-Seudun Osuuskaupalle useita käyttöä ja aikaa kestäviä latausratkaisuja

Suur-Seudun Osuuskaupan toimipisteisiin on juuri valmistunut uusia autolatauspaikkoja asiakkaiden iloksi. Plugit piti huolta usean toimipisteen yhtenäisestä konseptista sekä nopeasta asennustyöstä.

Suur-Seudun Osuuskauppa mukana sähköistyvän liikenteen kehityksessä

Suur-Seudun Osuuskauppa eli SSO on paikallinen osuuskauppa, joka toimii Läntisen Uudenmaan ja Salon Seutukunnan alueella. SSO:lla on yli 70 000 asiakasomistajaa ja siihen kuuluu yli 80 toimipaikkaa, kuten market- ja tavarataloja, liikennemyymälöitä, matkailu- ja ravitsemiskauppoja, rauta- ja maatalouskauppoja sekä autokauppoja.

Toukokuussa 2020 valmistui useita latauspisteitä SSO:n toimipaikkoihin. Liikepaikkapäällikkö Mika Tolppola kertoo, että liikenteen sähköistyminen on luonteva osa SSO:n toimintaa.

“Vastuullisuus ja ekologisuus näkyvät vahvasti SSO:n toiminnassa. Tuottamamme sähkö on jo nyt hiilineutraalia, ja siksi sähkölataus sopii hyvin SSO:n toimintamalliin. Vielä on vaikeaa arvioida, kuinka nopeasti liikenne sähköistyy, mutta arviomme on, että tähän suuntaan ollaan menossa.”

Myös asiakkailta tulleet pyynnöt kielivät Tolppolan mukaan liikenteen sähköistymisestä. 

“Asiakasomistajiemme asiakaspalautteissa esitettiin toiveita sähkölatauspisteistä. Toisaalta halusimme olla mukana myös tulevaisuuden kehityksessä ja siksi näiden kahden asian pohjalta oli luontevaa lähteä lisäämään autolatauspaikkoja toimipisteissämme.”

Latauspaikoilla yhtenäinen konsepti useassa toimipisteessä

SSO oli jo aiemmin yhteistyössä Plugitin kanssa asentanut Lohjan keskustassa sijaitsevaan Kauppakeskus Loheen kuusi autolatauspistettä. Yhteistyötä päätettiin jatkaa ja nyt latauspisteitä on SSO:n kaikilla ABC liikenneasemilla. Kauppakeskus Lohen lisäksi latauspisteitä löytyy Lohjan, Nummelan ja Salon Halikon Prismoista.  

Projektissa oli otettava huomioon latauspisteiden toiminnan yhtenäisyys eri kohteissa. Latausratkaisuissa haluttiin säilyttää yhtenäinen SSO:n konsepti.

Jokaiseen kohteeseen asennettiin neljä Keba KeContact latauslaitetta. Laite mahdollistaa käyttäjän tunnistamisen ja lataustapahtumien kohdentamisen. Laitteeseen on myös integroitu energiamittaus latauspiste- ja kohdekohtaisesti. Keba KeContactilla onnistuu kaikenlaisten sähköautojen lataus – ladattavien hybridien sekä täyssähköautojen lataaminen.

Nopea avaimet käteen -palvelu

Hyvin suunniteltu projekti ei kauaa työmaalla kestä. Asennustöissä otettiin huomioon häiriöiden minimointi. Esimerkiksi maankaivuut Halikon Prismassa tehtiin 6 metrin pätkissä, koska kaapelointi oli yhteydessä pääsisäänkäyntiin. Projektissa oli kiinnitettävä erityistä huomiota myös työturvallisuuteen, sillä SSO:n asiakkaita oli jatkuvasti työmaalla. Asennukset veivät 2-3 päivää per kohde.

“Plugitin avaimet käteen -palvelu oli helppo ja kustannustehokas ratkaisu meille. Koko urakka hoidettiin Plugitin toimesta alun suunnittelusta käyttöönottoon saakka”, Tolppola kertoo.

 “Vaikka emme ole vielä julkaisseet asiaa laajasti, olemme saaneet positiivisia viestejä asiakkailtamme.”

“Projektiyhteistyö Plugitin kanssa oli helppoa. Kustannukset eivät ylittyneet vaan pysyivät budjetoidussa.”

Ota yhteyttä

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.