fbpx

Missä paikoissa sähköajoneuvojen omistajat haluavat nähdä latauspisteitä?

Sähköajoneuvojen määrä on ollut kasvanut Suomessa huimaa tahtia. Teknologiateollisuus.fi:n artikkelissa käsitellyssä tilannekatsauksessa kerrotaan, että vuoden 2023 ensimmäisen puoliskon aikana uusista rekisteröidyistä henkilöautoista oli n. 51,5% sähköautoja, sekä käytetyistä maahantuoduista henkilöautoista 58%.

Sähköajoneuvot ovat merkittävässä roolissa tulevaisuuden liikenteessä, joka edellyttää myös kattavampaa latausinfrastruktuuria. Yksi merkittävä haaste sähköajoneuvon omistajille, on latauspisteiden saatavuus ja sijainti. Tämä haaste ei koske pelkästään yksityisiä sähköajoneuvojen omistajia, vaan myös yrityksiä ja organisaatioita, jotka harkitsevat niiden käyttöönottoa.

Latauspisteiden optimaalinen sijainti vaikuttaa suoraan siihen, kuinka houkuttelevaksi ja helpoksi sähköajoneuvojen käyttö tai käyttöönotto koetaan, joka vaikuttaa myös liikenteen yleistä siirtymistä kohti kestävämpää vaihtoehtoa.

Missä eri paikoissa sähköautoilijat haluavat nähdä latauspisteitä ja mitä muuta hyötyä niiden sijoittamisesta näihin paikkoihin on? Tässä artikkelissa syvennymme tähän aiheeseen ja tarjoamme ideoita sähköajoneuvojen latauspisteiden hyödyntämiseen eri paikoissa.

Tässä on sisällysluettelo, jos haluat hypätä suoraan eniten kiinnostavaan kohtaan:

Kauppakeskukset ja ruokakaupat

Sähköauton omistavat asiakkaat saattavat hakeutua asioimaan sellaiseen kauppakeskukseen, jossa he voivat ladata autoaan kauppakeskusvierailun aikana. Tämä saa yleensä heidät viipymään vierailulla kauemmin, jotta sähköauto kerkeää latautumaan tarpeeksi. 

Latauspiste kauppakeskuksessa lisää myös asiakastyytyväisyyttä, joka voi auttaa houkuttelemaan asiakkaita tulemaan jatkossakin samaan ostoskeskukseen.

Myös isommat ruokakaupat hyötyvät sähköautojen latauspisteistä. Monet yhdistävät arjessa ruokakaupassa käymisen esim. töistä lähtemiseen, joten latauspisteiden asentaminen ruokakaupan pysäköintialueelle voi houkutella enemmän sellaisia asiakkaita, jotka eivät vielä saa ladattua sähköautoaan esim. työpaikallaan tai kotonaan.

Parkkihallit ja pysäköintialueet

Asentamalla latauspisteitä parkkihalleihin ja muihin pysäköintialueille, voidaan paikalle houkutella yhä useampia autoilijoita, kun myös sähköautoilijat on otettu huomioon. Usein näille alueille ajoneuvo pysäköidään hieman pidemmäksi aikaa, jolloin asiakkaan arki helpottuu, kun sähköajoneuvon voi ladata pysäköinnin aikana. Asiakas saattaa myös pysäköidä autonsa herkemmin uudelleen samalle alueelle.

Työpaikat

Työpaikalla oleva latauspiste mahdollistaa sähköautoilijalle päivittäisen latausmahdollisuuden. Se tuo mukavuutta ja helpotusta arkeen, kun sähköauton omistavat työntekijät tietävät voivansa ladata sähköauton työpaikalla työpäivänsä aikana. 

Latauspiste työpaikalla viestii myös yrityksen vastuullisuudesta, jota monet työntekijät voivat pitää tärkeänä. Tämä voi myös kannustaa heitä vaihtamaan henkilökohtaisen tai työsuhdeautonsa sähköiseen autoon, kun työpaikalta löytyy siihen latausmahdollisuus. Yritysten kannattaakin kannustaa työntekijöitään sähköisten ajoneuvojen käyttöön, sillä se on yksi tehokas keino pienentää yrityksen hiilijalanjälkeä

Hotellit ja muut majoituspalvelut

Majoituksen yhteydessä oleva latauspiste helpottaa asiakkaan matkustamista. Auto latautuu majoituksen aikana ja se on käyttövalmis poislähtiessä. Latauspiste hotellissa saattaa olla kriittinen osa asiakkaan matkustussuunnitelmaa, sillä se tuo joustavuutta matkustamiseen säästämällä asiakkaan aikaa, kun ajoneuvoa ei tarvitse pysähtyä erikseen lataamaan. 

Latauspisteen tarjoava hotelli tai jokin muu majoituspalvelu, kuten leirintäalue tai lomakylä, saattaa houkutella asiakkaaksi aiempaa laajemman asiakaskunnan, kun myös sähköautoilijat otetaan huomioon. Latauspisteitä tarjoamalla majoituspalvelut voivat erottua kilpailijoistaan, sekä nostattaa omaa asiakastyytyväisyyttään.

Huoltoasemat

Suomen maanteiden varrelta löytyy satoja huoltoasemia, joihin pysähtyy niin vapaa-ajan matkustajat kuin työmatkoja taittavat henkilöt. Sähköajoneuvon omistavat asiakkaat arvostavat, mikäli pystyvät pysähdyksensä aikana ladata ajoneuvoaan. Ajoneuvon lataaminen vie yleensä jonkin aikaa, jolloin huoltoaseman palveluille voi olla myös tarvetta.

Varsinkin pitkän matkan taittajille latauspisteen omaava huoltoasema voi olla pelastus, joka lisää matkustusmukavuutta ja asiakasuskollisuutta, joka saa autoilijan pysähtymään myös jatkossa uudelleen. 

Koti

Kotona sijaitseva sähköajoneuvon latauslaite on arkea helpottava ominaisuus. Sähköajoneuvon omistaja tietää, että kotona on latausmahdollisuus, joten hänen ei tarvitse erikseen lähteä etsimään latauspaikkaa. Lisäksi kotona oleva latauspiste on aina vapaana.

Myös taloyhtiöiden kannattaa harkita asukaspysäköintiin sähköajoneuvojen latauspisteitä. Monet asukkaat saattavat harkita sähköajoneuvon hankkimista, mutta eivät sitä vielä puuttuvien latausmahdollisuuksien vuoksi tee. Asentamalla latauspisteet taloyhtiön parkkipaikalle voidaan sekä lisätä asukkaiden tyytyväisyyttä, joka auttaa säilyttämään nykyiset asukkaat pidempään, sekä tekee taloyhtiöstä houkuttelevamman uusien asukkaiden silmissä.

Latauspisteiden asentaminen on investointi, joka myös voi nostattaa kiinteistön arvoa. Isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen kannattaa ottaa tämä asia huomioon.

Lentokenttä

Lentomatkustajat arvostavat mahdollisuutta jättää sähköajoneuvonsa lataukseen matkansa ajaksi. Lentomatkustaminen voi olla pitkä ja raskas rupeama, kun siihen lasketaan mukaan myös matkat lentokentälle ja takaisin. 

Sähköajoneuvon omistajat arvostavat, mikäli pystyvät helpottamaan ja sujuvoittamaan matkustamistaan esim. sillä, että ajoneuvon toimintasäde on valmiina seuraavaan etappiin heti lentomatkan jälkeen. Varsinkin silloin, kun lentokentälle saavutaan omalla ajoneuvolla pidemmän matkan päästä, on asiakkaalle helpompaa, kun ajoneuvoa ei tarvitse pysähtyä heti lataamaan.

Latausratkaisut eri tarpeisiin

Sähköinen liikenne tulee vain kasvamaan entisestään, joka tarkoittaa myös latausratkaisujen tarpeiden kasvamista eri paikoissa. Kauppakeskukset, huoltoasemat, lentokentät ja parkkihalit ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, missä sähköajoneuvojen latauspisteitä kaivataan. Myös työntekijät arvostavat, mikäli sähköauton lataus onnistuu työnantajayrityksen kautta.

Jos olet kiinnostunut siitä, miten voit tarjota latausratkaisuja asiakkaillesi tai henkilökunnallesi, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin. Myyjämme auttavat sinua löytämään juuri oikeanlaisen latausinfrastruktuurin tarpeisiisi ja tarjoamaan asiakkaillesi parhaan mahdollisen palvelun.

Tutustu myös CaaS-palveluumme, jossa latausmahdollisuus voidaan toteuttaa ilman merkittävän pääoman sitomista hankkeeseen.

Ota yhteyttä

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.