fbpx

Miten eri yritykset hyödyntävät sähköautojen latausratkaisua

Sähköauton lataus on välttämättömyys, minkä hoituminen helposti esimerkiksi kaupassa asioinnin yhteydessä tuntuu ylellisyydeltä. Kaupan tai liikekeskuksen yhteyteen asennettu sähköauton latauspiste helpottaa asiakkaiden arkea.

Yrityksiin ja työpaikoille rakennettavan sähköauton latausratkaisun tulee palvella useita eri käyttäjäryhmiä. Yrityksen alueella saatetaan ladata työntekijöiden, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden lisäksi myös yrityksen omia ajoneuvoja. Esimerkkitilanteessa yrityksen latauspisteillä ladataan päivisin työntekijöiden ja asiakkaiden autoja, kun yrityksen omat ajoneuvot ladataan täyteen yön aikana.

Latausratkaisussa kannattaa huomioida latausjärjestelmän skaalautuvuus, selkeä ylläpitomalli ja mahdolliset laskutustarpeet.

Skaalautuvuus

Latausratkaisun suunnittelussa kannattaa huomioida skaalautuvuus, jotta sähköautojen latauspisteitä saadaan jatkossa lisättyä helposti ja kustannustehokkaasti.

Selkeä ylläpitomalli

Sähköauton latauspisteiden käytön kannalta on toteutuksen lisäksi syytä huomioida myös, miten laitteiden toimintaa ylläpidetään. Selkeä ylläpitomalli mahdollistaa sähköauton lataajille laitteiden mutkattoman käytön ja yrityksille varmuuden laitteiden toiminnasta.

Mahdolliset laskutustarpeet

Laskutustarpeita voi olla esimerkiksi mahdollisuus kohdistaa energiankulutus lataajaan eli käyttäjään tai seurata kuukausitasolla kokonaiskulutusta toimipaikka- ja yrityskohtaisesti.

Eri yrityksillä on sähköautojen lataamisen mahdollistamiseen erilaiset tarpeet. Sen lisäksi, että latauspisteiden määrät vaihtelevat, voi yrityksellä olla myös yksilöllisiä tarpeita. Lue alta, minkälaisia latausratkaisuja olemme toteuttaneet eri yrityksille.

Sahkoauton lataus tyopaikalla opas

Sähköauton lataaminen työpaikalla -opas

Lue oppaasta, mitä kannattaa huomioida ja miten hanke etenee.

Kauppakeskus Lippulaivassa ladataan Plugitin latauslaitteilla

Kauppakeskus Lippulaivan avajaisia vietettiin 31.3.2022 Espoossa. Cityconin omistama kauppakeskus kerää kaikki keskeiset palvelut kävelymatkan päähän ihmisten kodeista.

Plugit toteutti Lippulaivaan yli 130 latauspaikkaa käsittävän latausratkaisun. Latauspisteistä 124 tarjoaa 22 kW lataustehoa, jonka lisäksi parkkihallista löytyy 10 teholatauspaikkaa. Lataukseen käytetään Plugit- lataussovellusta tai selainversiota. Itse latauslaitteet on räätälöity ulkoasultaan Lippulaivan brändin mukaisiksi.

Projekti toteutettiin Charging as a Service -mallina eli Plugit vuokraa latauslaitteet ja huolehtii palveluntarjoajana latauksen onnistumisesta. Virtakiskolla toteutettu kaapelointi mahdollistaa latausratkaisun laajentamisen kattamaan tarvittaessa yli 300 paikkaa.

”Sähköautoilevien asiakkaiden määrä kasvaa koko ajan ja halusimme tarjota hyvät olosuhteet asiakaslataukselle” – Kauppakeskus Lippulaivan kiinteistöpäällikkö Jaakko Jokinen.

https://plugit.fi/kokemukset/kaupat-ja-kauppakeskukset/kauppakeskus-lippulaivassa-ladataan-plugitin-laitteilla/

LeasePlan luottaa Plugitin latausratkaisuihin

LeasePlan on maailman suurimpia autoleasingyrityksiä, ja johtava yritysautojen hallinnointi- ja rahoitusyhtiö. LeasePlan hallinnoi globaalisti noin 1,9 miljoonaa autoa 29 maassa. Suomessa LeasePlan toimii kokonaisvaltaisena autoasioiden ulkoistuskumppanina eri kokoisille yrityksille, yhteisöille ja kuluttajille hallinnoiden yli 25 000 ajoneuvoa yli 900 asiakasyrityksessä.

Yhä useampi leasingauto on sähköinen, joten liikkuminen edellyttää toimivia latausratkaisuja. Yhteistyö Plugitin kanssa mahdollistaa LeasePlanin asiakkaille pääsyn kattavaan julkiseen latausverkostoon sekä vapaasta autoedusta nauttiville työsuhdeautoilijoille vaivattoman latausratkaisun kotipihalle.

Kun työnantaja tarjoaa työntekijälleen vapaan autoedun, on tärkeää laskuttaa ja tilittää työntekijän lataama energia oikein ja mahdollisimman vähällä vaivalla. Kotilatauslaitteen saa osaksi auton leasingsopimusta ja latauskustannukset niin kotoa kuin julkisista latauspisteistä ohjautuvat automaattisesti oikeaan osoitteeseen.

https://plugit.fi/kokemukset/tyopaikka-ja-yritys/case-leaseplan-luottaa-plugitin-latausratkaisuihin/

Metso Outotec mahdollistaa työpaikkalataamisen asiakkaille ja työntekijöille

Outotec Teknologiayritys Metso Outotecin toiminnassa kestävä kehitys on keskeistä. Metso Outotecillä on ympäristöystävällinen ajatusmaailma, johon myös työntekijöitä halutaan kannustaa.

Metso Outotecillä latauspisteet mahdollistavat ladattavien työsuhdeautojen lisäksi lataamisen myös niille työntekijöille, joilla on oma sähköauto tai hybridi.

Plugit huolehtii lataamisen kustannusten kohdistamisesta ja laskuttamisesta. Palaute latausmahdollisuudesta on ollut positiivista. Latauspaikkojen myötä myös niiden tarve on kasvanut.

https://plugit.fi/kokemukset/case-outotec-tyopaikkalataus/

Ota yhteyttä

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.