fb

Case: Outotec mahdollistaa työpaikkalataamisen asiakkaille ja työntekijöille

Outotec mahdollistaa työpaikkalataamisen

Teknologiayritys Outotecin toiminnassa kestävä kehitys on keskeistä. Outotecissä on ympäristöystävällinen ajatusmaailma, johon myös työntekijöitä halutaan kannustaa.

Kannustusta ladattaviin työsuhdeautoihin

Outotecillä on 143 työsuhdeautoa Suomessa, ja hybridejä tai täyssähköautoja on tällä hetkellä 54. Kiinteistöistä ja työsuhdeautokannasta vastaava Erkko Malinen kertoo, että Outotecin autopolitiikka uudistettiin entistä ympäristöystävällisemmäksi vuosi sitten. Työsuhdeautoksi kannustettiin valitsemaan täyssähköauto tai hybridi. Syynä autopolitiikan uudistukselle olivat tiukentuneet päästönormit.

Outotec on jo vuodesta 2013 lähtien seurannut omia CO2-päästöjään ja nyt yrityksen kaikkien työsuhdeautojen hiilidioksidipäästöt ovat tippuneet alle sadan gramman. Tällä hetkellä päästöt ovat 87 grammaa ja tilauksessa olevien uusien autojen keskiarvo on 57 grammaa.

”Käytännössä ihmiset tilaavat vain sähkö- tai hybridiautoja. Olemme seuranneet päästöjä monta vuotta, ja joka vuosi olemme tulleet niissä alaspäin. Olen siihen erittäin tyytyväinen. Työpaikan infra on kunnossa, kiitos Plugitin.”

Sahkoauton lataus tyopaikalla opas

Sähköauton lataaminen työpaikalla -opas

Lue oppaasta, mitä kannattaa huomioida ja miten hanke etenee.

Työpaikkalataamisen etuna helppous

Outotecillä latauspisteet mahdollistavat ladattavien työsuhdeautojen lisäksi lataamisen myös niille työntekijöille, joilla on oma sähköauto tai hybridi. Espoon toimipisteen parkkihallissa on 44 latauspaikkaa. Myös Lappeenrannan toimipisteessä on muutamia latauspaikkoja.

”Se on ympäristöystävällinen investointi”, Malinen toteaa.

Outotec teki latauspaikoista aloitteen ja yhteisymmärrys syntyi vuokranantajan kanssa, joka osallistui puolikkaaseen kustannuksista. Plugit, joka oli valikoitunut kumppaniksi kilpailutuksen kautta, huolehti projektin kartoituksesta ja latauslaitteiden asennuksesta sekä huollosta.

”Prosessi on lyhyt ja toteutus meni sujuvasti. Saimme latausratkaisun avaimet käteen -palveluna.”

Työpaikkalataus on hyvä vaihtoehto ja ladattaville hybrideille se mahdollistaa tarpeellisia sähköllä ajettavia kilometrejä. Työpaikkalataamisen osalta on huomioitava verotettava etuus. Plugit huolehtii lataamisen kustannusten kohdistamisesta ja laskuttamisesta.

Positiivinen vaikutus työnantajamielikuvaan

Palaute latausmahdollisuudesta on ollut positiivista. Latauspaikkojen myötä myös niiden tarve on kasvanut.

”Kannustaminen ruokkii tarvetta, ja ladattavia autoja on nykyään hyvin paljon. Latauspaikoilla on työnantajamielikuvaan positiivinen vaikutus.”

Malisen mukaan Plugitin palvelu on toiminut sovitusti. Tuki, huolto ja asiakaspalvelu on toiminut hyvin ja erityisen tyytyväisiä Outotecillä ollaan autolataamisen helppouteen. Myös käytettävyyden parantaminen on saanut paljon kiitosta. Esimerkiksi latauslaitteisiin vaihdettiin kiinteät kaapelit, koska se teki auton kytkemisestä lataukseen merkittävästi nopeampaa.

”Suosittelen autolataamisen konseptia myös muille. Suosittelen työnantajia kannustamaan ympäristöystävälliseen liikkumiseen sekä sen mahdollistamiseen.”

1.7.2020 Outotec yhdistyi Metso Outoteciksi. www.mogroup.com

Latausratkaisu työpaikallesi?

Me Plugitilla emme toimita pelkästään yksittäisiä latauslaitteita, vaan rakennamme kestäviä latausratkaisuja, kun useampi auto lataa saman aikaisesti.

Latausjärjestelmien on kestettävä aikaa, käyttöä ja oltava skaalautuvia eli latauslaitteita voidaan tulevien vuosien aikana lisätä olemassaolevaan latausjärjestelmään.

Voit olla kiinnostunut myös näistä

Ota yhteyttä!

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa "Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle" -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä

SOITA MEILLE

0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.