fbpx

Sähköautojen latauslaitteet yleisesti

Sähköauton latauslaitteen valinnassa tulee kiinnittää huomiota laitteen käyttötarkoitukseen – näin saadaan valittua oikea latauslaite oikeaan paikkaan. Plugit auttaa valitsemaan latauslaitteen kohteeseen kuin kohteeseen.

Kotilatauslaitteet 

Kotilatauslaitteet on tarkoitettu kotitalouskäyttöön ja niillä ajoneuvon lataamisen voi tehdä mahdollisimman käyttäjäystävällisesti. Kotiin valitaan usein kiinteällä latauskaapelilla varustettu laite.

 • Kotilatauslaite on tarkoitettu turvalliseen ja käyttäjäystävälliseen lataamiseen kotioloissa.
 • Laitteen asentaminen on pääsääntöisesti mahdollista aina, olipa kyseessä sitten taloyhtiö tai omakotitalo.
 • Latausteho kotilatauslaitteessa on yleensä 3,6 kW – 11kW välillä, riippuen asennuskohteen vapaasta sähköteknisestä kapasiteetista.
  • Kotilatauslaitteen asennus tapahtuu pääsääntöisesti seinään tai muuhun vastaavaan tukirakenteeseen. Tarvittaessa laite voidaan asentaa lohkolämmityspistorasioille tarkoitettuun tolppaan erillisellä asennusadapterilla.
  Westend 1080218

  Asiointilatauslaitteet

  Asiointilatauslaite palvelee useita käyttäjiä ja eri merkkisiä ajoneuvoja. Laitteen tulee olla varustettu sähköauton lataamiseen tarkoitetulla latauspistokkeella (Mode 3 Type 2). Koska kyseessä on yleisellä paikalla sijaitseva latauslaite, saattavat käytön rajoittaminen sekä energiakulutuksen todentaminen olla oleellisia ominaisuuksia. Asiointilatauksessa käytetään yleensä älykkäitä latauslaitteita. Asiointilataus tapahtuu tyypillisesti työpaikalla, parkkihallissa, kauppakeskuksessa, vähittäiskaupan pihalla sekä muissa asutuskeskuksien palveluissa.

  •  
    • Asiointilatauslaitteiden virrat vaihtelevat 1 x 6A:sta 3 x 63A:iin saakka.

    • Tyypillisimmin käytettyjä asennuksia ovat 3 x 16A (11kW) ja 3 x 32A (22kW), nämä latausvirrat mahdollistavat riittävän latauksen suhteessa kohteessa käytettyyn asiointiaikaan.

    • Asiontilatauslaitteen älykkyys mahdollistaa latausvirtojen hallinnan kohteen kokonaiskuormituksesta riippuen.

    • Kohteisiin, joissa asiointilatauslaiteille on tarvetta, asennetaan tyypillisesti sähköautojen lataamiseen erityisesti suunniteltu latauskeskus.

    • Latauskeskus tekee järjestelmästä itsenäisen kokonaisuuden, joka on helposti hallittavissa ja tarvittaessa järjestelmän laajuutta voidaan kasvattaa vaivattomasti.

   Asiontilatauslaitteita asennetaan mahdollisuuksien mukaan seinään, mutta valtaosa esimerkiksi liikepaikkojen parkkipaikoista edellyttää asennusta joko lattiaan tai maahan. Tällöin laite voidaan asentaa joko erilliseen lataustolppaan tai valitaan laite, jonka runko itsessään muodostaa tukijalan. Maa-asenteinen lataustolppa palvelee joko vierekkäisiä tai vastakkaisia pysäköintipaikkoja.

  parkkihalli sahkoauton lataus

  Pikalatauslaitteet

  Pikalataaminen on lataustavoista nopein on ja sen pääasiallinen tarkoitus on mahdollistaa sähköauton lataus nopeilla pysähdyksillä. 

  Pikalatauslaite on investointina huomattavasti arvokkaampi kuin koti- tai asiointilatauslaite, mikä ei johdu pelkästään laiteinvestoinnista, vaan myös tehotarpeesta. Kaikista kohteista ei löydy myöskään riittäviä sähköteknisiä resursseja pikalatauslaitteen asentamiseksi.

     • Pika-/teholatauslaitteet soveltuvat sähköisen liikenteen tämän hetkisen tarpeet huomioiden huoltamoympäristöihin.
     • Pikalatauslaitteilla akusto saadaan ladattua täyteen parhaimmillaan alle puolessa tunnissa.
     • Nykyisten pikalatauslaitteiden latausteho on tyypillisesti 50kW, mutta lähivuosina teho on nousemassa 125kW:iin. Käytännössä tämä tarkoittaa jopa 300A syöttövirtaa laitteelle.
     • Pikalatauslaitteet ovat varustettu kiinteillä latauskaapeleilla ja latauskaapelityyppejä löytyy kahta erilaista: CSS ja CHAdeMO – tyypillisesti julkisesta pikalatauslaitteesta löytyy molemmat kaapelit.
     • Näistä eurooppalaiseksi standardiksi muodostunut CCS pystyy tarjoamaan 120kW lataustehon (400V), CHAdeMO 63kW.
     • Teholatauslaitteiden käyttö on tyypillisesti maksullista ja niiden toiminnasta vastaa jokin latausoperaattori.
     • Pikalatauslaite asennetaan lähes poikkeuksetta maahan joko valmisperustuksen tai valettavan perustuksen päälle. Laite palvelee asiointilataustolpan tavoin joko vierekkäisiä tai vastakkaisia pysäköintipaikkoja
  Plugit Laukontori 5955

  Plugit HUBE

  Plugit HUBE on avaimet käteen -ratkaisu korkean tehon lataustarpeisiin. Useiden ajoneuvojen samanaikaiseen pikalataamiseen suunniteltu HUBE on helppo asentaa: syöttökaapelointi riittää, erillistä sähkökeskusta tai perustuksia ei tarvita. Laitteen teho ja latauspisteiden määrä määritellään asiakkaan tarpeen mukaan. Myös väri ja ulkonäkö ovat muokattavissa asiakkaan toiveiden mukaisiksi.

  HUBE koostuu tehoyksiköstä (vakiomallissa 360 tai 720 kW), siihen liitettävistä satelliittilatteista ja Plugitin taustajärjestelmästä, joka mahdollistaa muun muassa käyttäjien laskutuspalvelun. Dynaaminen kuormanhallinta huolehtii siitä, että lataamiseen on saatavilla aina tilanteeseen nähden maksimimäärä tehoa ilman, että sähköliittymä ylikuormittuu.

  hubesat.1.cam
  Ota yhteyttä

  Asiani koskee*
  Tietosuoja*
  Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
  Scroll to Top

  SOITA MEILLE
  0207 350 330

  LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

  asiakaspalvelu@plugit.fi

  Ota yhteyttä asiantuntijaan

  Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

  Asiani koskee*
  Tietosuoja*
  Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  Plugit Caas - oppaan lataus

  Tietosuoja*
  Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  Asiantuntijatapaamisen ajankohta

  Nimi*
  Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
  Tietosuoja*

  Taloyhtiön lataustapakartoitus

  Kartoituksen tilaaja*
  Tietosuoja*

  Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

  Tietosuoja*
  Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

  Tietosuoja*
  Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

  Tietosuoja*
  Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.