fbpx

Case: Lempäälän Ideaparkissa 42 sähköauton latauspaikkaa

Ideapark Lempäälän latauspisteiden keskittymä

Ideapark Lempäälässä on Suomen suurin veloitukseton latauspisteiden keskittymä. Ilmainen latausmahdollisuus houkuttelee vierailemaan kauppakeskuksessa pitkänkin matkan päästä sekä pidentää asiakkaiden vierailuaikaa.

Ideapark Lempäälässä on yli 150 liikettä sekä Pohjoismaiden suurin autokauppa. Kauppakeskuksella on yli 3000 ilmaista parkkiruutua sekä 42 sähköauton latauspistettä.

Ideaparkin latauspisteiden keskittymä oli mittava projekti, jossa kaikki latauspisteet asennettiin kerralla. Lukuisilla latauspaikoilla haluttiin tarjota asiakkaille sitä, mille on kysyntää, kertoo Ideapark Lempäälän kiinteistöpäällikkö Tero Mäkelä.

”Sähköautot ja niiden lataaminen on kasvava trendi. Ideaparkin asiakkaille maksuton lataaminen on ollut erittäin pidetty lisäpalvelu.”

Latauspisteet helpottavat ja pidentävät asiointia

Suurin osa asiakkaista saapuu autolla. Asiakkaita tulee ympäri Suomen ja normaalioloissa myös ulkomailta naapurimaista sekä muualta Euroopasta. Valtaosa nopeammista yksittäisistä käynneistä päivittäistavarakauppoihin tulee Pirkanmaalta.

Kauppakeskuksen latausmahdollisuus houkuttelee asioimaan kauppakeskuksessa. Tunnin latauksella asiakas voi saapua ilmaiseksi 100 kilometrin etäisyydeltä. Kahden tunnin latauksella asiakas voi saapua jopa 200 kilometrin säteeltä kauppakeskukseen maksutta.

”Latauslaitteilla on vierailuaikaa pidentävä vaikutus. Mahdollisuus ladata maksutta pidentää varmasti viipymää”, Mäkelä toteaa.

Kuukaudessa Ideapark Lempäälässä on yli 2000 lataustapahtumaa. Lataustapahtuman keskimääräinen kesto on kaksi tuntia.

Tarpeeksi latauspaikkoja kaikille

Teknisesti latauslaiteprojektiin liittyi Mäkelän mukaan tietyt reunaehdot. Latauslaitteiden keskittymän piti sijaita pysäköintialueella lähellä pääovia. Sähkönsyötön riittävyys varmistettiin sijoittamalla keskittymä lähelle muuntamoa. Järjestelmä tasapainottaa sähkönsyötön portaattomasti suhteessa kysyntään.

Latauslaitteita haluttiin asentaa kerralla paljon, koska niille nähtiin ilmeinen tarve. Isompi latauskeskittymä sijaitsee A-päädyssä ja kaksi laitetta Prisman päädyn D-oven luona.

”Onneksi paikkoja tehtiin reilusti. Näin saapuva asiakas voi aina luottaa siihen, että latauspaikkoja on tarpeeksi”, Mäkelä toteaa.

Kauppakeskusten latauspisteet ajankohtaisia

Mäkelä uskoo, että tulevaisuudessa tarve latauspisteille muuttuu.

”Ei tarvitse olla kummoinen velho nähdäkseen, että latauspaikkojen käyttö tulevaisuudessa lisääntyy.”

Kauppakeskuksia velvoittaa pian latauspisteitä koskeva uusi sääntely. Ideaparkissa ollaan tässä asiassa toimittu ennakoivasti.

Mäkelän mukaan myös Ideaparkissa ollaan myös valmiita laajentamaan latauspisteiden keskittymää, jos siihen on tarvetta.

”Lataspisteiden asia on pöydällä kaikissa kauppakeskuksissa joka tapauksessa. Ideaparkin mittakaavan maksuttomat paikat ovat poikkeuksellisia. Kauppakeskusten tarpeet ja lähtökohdat ovat hyvin erilaisia, mutta onneksi ratkaisuja on monenlaisia”, Mäkelä sanoo.

”Plugitin kanssa asiat on tehty jouhevasti ja notkeasti toteuttaen. Meillä on hyviä kokemuksia huolto- ja korjauspalveluista. Kun kentällä on tarvittu korjausta, sitä on saatu nopeasti.”

Mäkelän mukaan Plugitin ratkaisut ovat myös joustavia.

”Jos on tarvetta muokata käyttöä, käyttöaikoja tai maksullisuutta, tällä järjestelmällä se onnistuu. Järjestelmä on hyvin tehty ja mukautuu asiakkaan tarpeisiin.”

Ota yhteyttä

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.