fbpx

Case: Mallasparkkiin mittava latausratkaisu Plugitilta

Mallasparkki Oy on Lahden keskustassa sijaitseva parkkiyhtiö, joka hallinnoi yhteensä yhdeksäntoista taloyhtiön pysäköintipaikkoja. Plugit toteutti latausratkaisun parkkihalliin, joka kattaa 591 pysäköintipaikkaa. 

Tarvekyselyn kautta kilpailutukseen ja toteutukseen

Kun tiedusteluja sähköauton latausmahdollisuudesta alkoi tulla, Mallasparkki käynnisti sähköistämisprojektin teettämällä taloyhtiöille tarvekyselyn. 

Mallasparkissa on yhteensä 591 parkkiyhtiön omistuksessa olevaa pysäköintipaikkaa, joiden haltijoista 54 ilmoitti haluavansa latausmahdollisuuden heti. Kolmisenkymmentä vastaajaa ilmoitti tarvitsevansa latausmahdollisuuden todennäköisesti 2–3 vuoden sisään. 

Näiden lukujen valossa Mallasparkki toteutti kilpailutuksen alkuvuodesta 2022. 

”Plugitilla oli esittää vaikuttava lista referenssikohteista. Etenkin Vallillan Konepajan autohallin sähköistysprojekti oli oivallinen osoitus Plugitin kyvystä toteuttaa isojakin kohteita. Plugitin ehdottama virtakiskoratkaisu oli niin ikään mielekkäin vaihtoehto latausratkaisun toteutukselle”, kertoo Mallasparkki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pentti Välimäki. 

Lopullinen päätös projektin käynnistämisestä saatiin ARA-tuen myöntämisen jälkeen yhtiökokouksessa lokakuussa 2022. Ennen päätöksentekoa tarvittiin projektia puoltava päätös kaikilta 19 taloyhtiöiltä. 

Taloyhtiöille järjestettiin myös yhteinen tiedotustilaisuus ja paikalle saapui sata aiheesta kiinnostunutta asukasta. 

Latausratkaisu taloyhtiöösi?

Jos olet kiinnostunut kuulemaan latausratkaisuista lisää tai haluat asiantuntijamme mukaan yhtiökokoukseen, voit tutustua palveluumme lisää alla olevasta painikkeesta.

ARA-tuki kannusti hankkimaan latauslaitteen heti

Asennusurakka päästiin aloittamaan pian päätöksen jälkeen. Asennustyö valmistui helmikuussa 2023 ja käyttöönottovaihe alkoi maaliskuussa. Virtakiskoratkaisu sopi hyvin korkeaan parkkihalliin ja kaikille autopaikoille rakennettiin latausvalmius. Latauslaitteita asennettiin alkutiedoista poiketen lopulta peräti sadalle paikalle. Asennustöistä vastasi Mallasparkin yhteistyökumppani Kuusitunturi Lahti, joka hoiti osuutensa erityiskiitosten arvoisesti.  

”Koska Mallasparkki omistaa latauslaitteet, niiden hankintaan oli mahdollista saada ARA-tukea. Tämä kannusti ihmisiä hankkimaan latauslaitteen jo nyt vaikka ladattavaa autoa ei kotitaloudesta vielä löytyisikään. Latauslaitteen omistaa Mallasparkki Oy mutta autopaikan omistajalla on laitteeseen hallintaoikeus”, Välimäki selventää.  

Vuonna 2023 ARAn myöntämä avustus sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmien muutoksiin on 35 % hyväksyttävistä arvonlisäverollisista kustannuksista, kuitenkin enintään 90 000 euroa hakijaa kohden. Pysäköintiyhtiöillä enimmäismäärä kertautuu asukaspysäköintiä käyttävien asuinrakennuksen omistavien yhteisöjen määrällä.

Kaikin puolin onnistunut projekti 

Latausratkaisua varten ei tarvittu uusia johdotuksia tai liittymiä, vaan riittävä kapasiteetti saatiin ohjaamalla virtaa seitsemästä eri taloyhtiöstä. 

”Kun virrantarve saatiin ratkaistua näin, projekti oli taloudellisesti edullinen. Asennustyön toteutus oli ammattimainen ja työn jälki priimaa. Latausratkaisun ansiosta kaikkien autopaikkojen arvo nousee, olipa paikalla sitten pelkkä latausvalmius tai latauslaite”, Välimäki kehuu.

Ennen ensimmäisiä latauskertoja Plugit järjesti parkkihallissa käyttökoulutuksen onnistuneen sähköauton latauksen varmistamiseksi. Plugit vastaa operaattorina latausjärjestelmän ylläpidosta ja huolehtii latausenergian laskutuksesta suoraan lataajilta. 

Kiinnostaako sinuakin kokonaisvaltainen latausratkaisu?

Jos kaipaat lisätietoa lataamisesta kiinteistölle tai taloyhtiölle, niin ole suoraan yhteydessä asiantunteviin ja palveleviin myyjiimme. He auttavat sinua mielellään. Voit käyttää myös sivun lopussa olevaa yhteydenottolomaketta.

Ota yhteyttä

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.