fbpx

Ei-asumiseen tarkoitettujen rakennusten automaatio- ja latauspistelain mukaiset latausratkaisut palveluna

Sähköisen liikenteen edelläkävijänä Plugit kehittää asiak­kailleen palveluja vastaamaan EU-lainsäädännön vaatimuksia vähentää kasvihuo­nekaasupäästöjä ja loppuenergian käyttöä vuoteen 2030 mennessä. Tässä artikkelissa käymme läpi Plugitin Charging as a Service –palvelumallien mahdollisuudet kiinteistöomistajille ja -sijoittajille

Kun Suomen Eduskunta päätti vuonna 2020 lailla (733/2020) rakennusten varustamisesta sähköajoneuvojen latauspisteillä ja latauspistevalmiuksilla sekä automaatio- ja ohjausjärjestelmillä Plugin uudet kiinteistöasiakkaat jakautuivat käytännössä kolmeen eri sektoriin:

  • Yrityksiin, joille latauslaki on rasite
  • Yrityksiin, joille se on osa – tai mahdollistaa uutta liiketoimintaa sekä
  • Yrityksiin, joille ympäristöasiat ovat osa nykyistä ja/tai tulevaa yritysbrändiä.

Julkaisimme aiemmin artikkelin Automaatio- ja latauspistelain asettamista velvoitteista rakennuksille (https://plugit.fi/artikkelit/sahkoauton-lataus-laki). Riippumatta siitä, miten teillä lainsäätäjän ohjaukseen suhtaudutaan juuri nyt, meillä on kaikille hyviä uutisia sähköautojen lataamisesta.

Markkinajohtaja latauspalveluissa – julkinen Plugit Lataus -verkosto

DSC2069

Plugit on erikoistunut lataamiseen liittyvien palveluiden tuottamiseen. Charging as a Service -palvelun avulla Plugit huolehtii, että lataaminen on toimintavarmaa, helppoa ja lataamisesta aiheutuvat kustannukset ovat ennakoitavissa.

Charging as a Service -mallissa otamme kokonaisvastuun latausinfrastruktuurista ja asiakkaanamme voitte keskittyä omaan liiketoimintaan hyödyntäen latauspalveluamme perustuen joko kuukausittaiseen tai käyttöperustaiseen laskutukseen. Latausta palveluna -malli sopii erityisesti yrityksille, joissa latauslaitteilla on runsaasti käyttöä.

Palvelumallin käyttöveloitusperusteisessa versiossa Plugit toimii Latausoperaattorina (CPO). Tällaisessa palvelumallissa on kysymys julkisen Plugit Lataus -verkoston pitkäaikaisesta kehittämisestä tavoitteena tuottaa maksimaalinen lisäarvo rakennusten ja tonttien omistajille sekä paras mahdollinen latauspalvelukokemus yhteisille loppuasiakkaille. Rakennusten omistajalta tai maanomistajalta ei edellytetä erillisiä investointeja vaan Plugit toteuttaa kokonaisuuden sopimuksen mukaisesti ja maksajana toimivat sähköautojen lataajat.

Kuukausiveloituksella aina toimiva kokonaisuus

Kun kiinteistön omistajana haluatte tarjota helpon tavan tarjota lataamista vuokralaisille, on kuukausiveloitukseen perustuva ratkaisumalli asiakkaalle kätevä. Kuukausiveloitusperusteisessa Latausta palveluna -mallissa Plugit tuottaa asiakkaalle latausratkaisun avaimet käteen -periaatteella. Erona edellä esiteltyyn Plugit Lataus -malliin on, että latauslaite- ja ratkaisukokonaisuuden omistus siirtyy tilaajalle sopimuskauden jälkeen ja asiakkaana myytte itse käyttövoiman sekä voitte brändätä laitteet ja latauspisteet oman näköisiksi.

Taustajärjestelmä ja siihen liittyvät palvelut, kuten mm. maksaminen, lataajien yrityslaskutus tai esimerkiksi Plugit Tuntihinta -pörssisähköperusteinen energian hinnoittelu sisältyvät tarpeen mukaan latausratkaisuunne – käytätte aivan samoja ratkaisun taustaominaisuuksia kuin Plugitkin.

Lainvaatimustenmukaisuuden varmistaminen kiinteistöissä

Plugitin asiantuntijat tuntevat Eduskunnassa vuonna 2020 päätetyn Automaatio- ja latauspistelain vaatimukset kiinteistöjen omistajille. Erityisesti silloin, kun omistatte useampia toimitilakiinteistöjä, voimme rakentaa hyvän ehdotuksen kokonaisuudesta ottaen huomioon vuokralaistenne henkilökunnan ajoneuvojen työpaikkalataamisen sekä vuokralaisenne asiakkaiden asiointilataamisen.

Ehdotuksessa tarkastellaan ansaintamalleja lataamisen ympäriltä; kuinka sähköajoneuvojen lataaminen nostaa kiinteistön arvoa ja tuottaa myös vuokralaisille lisäarvoa.

EnerKey energiaraportointi

Energiaraportoinnin avulla Plugit Cloudiin liitettyjen latauspaikkojenne energiatiedot pystytään toimittamaan automaattisesti EG EnerKey -energianhallintajärjestelmään. Plugit Cloud lähettää kerran kuukaudessa kuukausikohtaisen latauspaikkojen energiaraportin EnerKeyhin. Raportista käy ilmi kuinka paljon operaattorin latauspaikoilta on ladattu energiaa kuukaudessa.

EnerKeyn avulla latauspaikkojen energiatietoja voidaan hyödyntää muun muassa operaattoriasiakkaan ympäristövastuuraportoinnissa, sekä sisäisissä energiaraporteissa.

Latausvalmiuksien aikaraja 2024 lopussa.

Aika tavoitteisiin pääsemiseksi käy vähiin, sillä aikatauluksi on määritelty tämän vuoden loppu. Mikäli kiinteistöissänne sähköisten ajoneuvojen lataamisasiat mietityttävät, ota ennakkoluulottomasti yhteyttä palveluratkaisuidemme asiantuntijoihin Sami Väänäseen tai Ossi Möröön.  

Ota yhteyttä

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.