fbpx

Case: LeasePlan luottaa Plugitin latausratkaisuihin

LeasePlan on maailman suurimpia autoleasingyrityksiä, ja johtava yritysautojen hallinnointi- ja rahoitusyhtiö. LeasePlan hallinnoi globaalisti noin 1,9 miljoonaa autoa 29 maassa. Suomessa LeasePlan toimii kokonaisvaltaisena autoasioiden ulkoistuskumppanina eri kokoisille yrityksille, yhteisöille ja kuluttajille hallinnoiden yli 25 000 ajoneuvoa yli 900 asiakasyrityksessä.

Yhä useampi leasingauto on sähköinen, joten liikkuminen edellyttää toimivia latausratkaisuja. Yhteistyö Plugitin kanssa mahdollistaa LeasePlanin asiakkaille pääsyn kattavaan julkiseen latausverkostoon sekä vapaasta autoedusta nauttiville työsuhdeautoilijoille vaivattoman latausratkaisun kotipihalle.

Kun työnantaja tarjoaa työntekijälleen vapaan autoedun, on tärkeää laskuttaa ja tilittää työntekijän lataama energia oikein ja mahdollisimman vähällä vaivalla. Kotilatauslaitteen saa osaksi auton leasingsopimusta ja latauskustannukset niin kotoa kuin julkisista latauspisteistä ohjautuvat automaattisesti oikeaan osoitteeseen.

Kokemus ja yhden luukun periaate puhutteli

Plugit toimittaa ja asentaa LeasePlanin latauslaitteet ja tekee myös esikartoituksen laitteen asennuksesta auton käyttäjän kanssa ennen asennusta. Lisäksi Plugit huolehtii operaattorina latauskulujen kohdentamisesta.

Yhteistyö lähti liikkeelle vuonna 2020 kun LeasePlan etsi latausasioista perillä olevaa kumppania.

”Ladattavien leasingautojen määrä lähti kovaan kasvuun emmekä nähneet järkevänä ryhtyä rakentamaan kaikkea itse, vaan halusimme löytää kokeneen kumppanin, joka tietää mitä tekee ilman harjoituskierroksia. Plugitin tarjoama yhden luukun periaate sopi tarpeeseemme parhaiten”, kertoo Tiina Märijärvi, Leaseplanin Head of Commercial Development.

LeasePlanille oli erityisen tärkeää saada selkeä ja automatisoitu laskutusmalli, joka tarjoaa myös riittävän laskutuserittelyn raportointia varten ja hyvityksen vapaaetulaiselle hänen lataamastaan kotisähköstä. Toinen tärkeä pointti oli mahdollisimman loppukäyttäjäystävällinen palvelu, tästä esimerkkinä kiinteästi hinnoiteltu ja kattava asennuspalvelu, esikartoitus vakiona ja helppokäyttöinen sovellus, johon loppukäyttäjä voi syöttää kotisähkön hinnan

Plugit erottautui edukseen jo ensimmäisissä keskusteluissa. Asenne oli alusta asti sellainen että rakennetaan yhdessä paras mahdollinen toimintamalli, jota sitten hiotaan ja jatkokehitetään tiiviissä yhteistyössä”, Märijärvi jatkaa.

Latausratkaisu yrityksellesi?

Jos olet kiinnostunut kuulemaan latausratkaisuista lisää tai haluat asiantuntijaltamme lisää tietoa, voit tutustua palveluumme lisää alla olevasta painikkeesta.

Automaatio säästää aikaa ja vaivaa

Fossiilisten polttoaineiden hinta sekä verotuki ekologiselle käyttövoimalle ovat vauhdittaneet ladattavien autojen määrän kasvua jopa odotettua kovemmin.

 ”Uusista tilattavista henkilöautoista noin joka kolmas on täyssähköauto ja kaksi kolmasosaa ladattavia. LeasePlanin latauskumppanin täytyy pysyä tämän tahdin perässä.”

Plugitin ja LeasePlanin yhteistyömallin ansiosta loppukäyttäjä eli leasingautoa lataava henkilö voi nauttia helposta sähköauton lataamisesta ja huolettomasta ajosta. Ladattu energiamäärä kirjautuu automaattisesti eikä työsuhdeautoilijan tarvitse erikseen lähetellä lukuja kirjanpitoon. Työsuhdeauton tarjoavan yrityksen ei tarvitse nähdä lisävaivaa, sillä lataamisen ja leasingautoilun asiantuntijat varmistavat yhdessä latauksen ja laskutuksen onnistumisen.

”Etenkin isoissa konserneissa on tiukat raportointivaatimukset ja järjestelmän tuottama data helpottaa huomattavasti tätä savottaa. Jos yrityksessä on esimerkiksi sata ladattavaa työsuhdeautoa, manuaalisesti hoidettuna kilowattien mittaus, raportointi ja maksatus muodostaisivat melkoisen työmäärän”, Märijärvi muistuttaa.

Tiiviin yhteistyön tuloksena toimitus- ja ylläpitoprosessi on sujuva ja mutkaton, mutta kehitystyötä tehdään jatkuvasti seurantapalavereissa parhaan mahdollisen kokemuksen varmistamiseksi. Kesäkuussa Plugit otti asiakaskentästä nousseiden toiveiden perusteella käyttöön roaming-ominaisuuden, joka laajensi latausverkostoa tuhansilla uusilla latauspisteillä.

Ota yhteyttä

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.