fbpx

Sähköauton lataus kotona


Hyviä päätöksiä syntyy,
kun on oikeanlaista
latausta.

oikeanlaisia paatoksia plugit 01

Sähköauton latausasema kotiin

Asiantuntijan oikein toteuttama kotilatausratkaisu on turvallisin ja toimivin vaihtoehto kotilataajalle. Plugitilta saat myös tehokkaat ja älykkäitä ominaisuuksia sisältävät latausasemat.

Mikä on sähköauton kotilatausasema?

Sähköauton kotilatausasema on laite, joka on suunniteltu asennettavaksi esimerkiksi kodin autotallin seinälle tai piha-alueelle, jotta sähköauton lataaminen kotona olisi kätevää ja tehokasta. Kotilatausasema koostuu yleensä latausyksiköstä, joka on kytketty sähköverkkoon ja tarjoaa turvallisen ja luotettavan tavan ladata sähköauton tai hybridin akkuja.

Kotilatausaseman avulla sähköauto voidaan ladata kätevästi yön aikana tai silloin, kun auto ei ole käytössä. Se tarjoaa nopean ja helpon tavan pitää sähköauton akut täynnä ilman tarvetta käydä julkisilla latausasemilla. Kotilatausasemilla on yleensä erilaisia lataustehoja ja älykkäitäkin ominaisuuksia, jotka voivat vaihdella valmistajien välillä.

tyyppi 2 kiintea latausasema
Sähköauton kotilatausasema kodin ulkoseinällä

Tarvitsetko sähköauton latausaseman kotiin?

Täyttämällä esikartoituslomakkeen, asiantuntijamme on sinuun yhteydessä latausaseman hankinnan osalta. Esikartoituslomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Sähköauton latausasema valitaan tapauskohtaisesti kohteeseen sopivaksi

Sähköauton lataaminen kotona on helpointa ja turvallisinta siihen tarkoitetulla latausasemalla. Sähköautoja, käyttötapoja ja käyttökohteita on erilaisia, joten ennen latausaseman toimitusta teemme puhelinkartoituksen. Kartoitusvaiheessa selvitämme, mikä on paras ratkaisu autosi lataamiseen sekä minkälainen asennustyö on kyseessä.

Kiinteästi asennettava sähköauton kotilatausasema valitaan aina tapauskohtaisesti siten, että se on sopiva sekä autoon että kyseiseen kiinteistöön. Ennen latausaseman valintaa kartoitetaan suunniteltu asennuspaikka, tuleeko latausasema ulos säiden armoille vai mahdollisesti katokseen tai autotalliin suojaan. Myös kiinteistön pääsulakkeiden koko tarkastetaan ja selvitetään, onko kiinteistön sähkökeskuksessa vapaita sulakelähtöjä. Latausasema tarvitsee oman kaapelivedon suoraan pää- tai alakeskukselta.

Sähköauton latausaseman asennus

Plugit Finland suorittaa sähköautojen kotilatausasemien asennukset laadukkaasti ja ammattitaidolla. Alla kuvaus, kuinka latausaseman asennus sujuu alusta loppuun:

Kiinnostaako tarkempi kuvaus latausaseman asennuksesta?

Siirry painikkeen kautta lukemaan kattavampi artikkelimme ”Sähköauton kotilatausaseman asentaminen omakotitaloon”.

Kysymyksiä ja vastauksia latausasemista ja kotilataamisesta

Latausaseman hankkiminen omakotitaloon, sisältäen latausaseman ja sen asennuksen, maksaa 1500 € – 1700 € riippuen valitusta latausasemasta ja asennuskohteen tyypistä. Latausaseman asennus on kotitalousvähennyskelpoinen.

Latausasema on hyvä asennuttaa käyttövalmiiksi ennen sähköauton saapumista. Kun auto saapuu kotiin, on kaikki valmiina ja auton käytön voi aloittaa turvallisesti ja vaivattomasti heti.

Jos kyse ei ole täysautoedusta, jolloin työnantaja kustantaa ladatun energian, kustantaa auton käyttäjä sähköauton lataukset. Kaikessa yksinkertaisuudessaan sähköauton lataus maksaa sen verran, mitä sähköyhtiö veloittaa energiantuotannosta. Tämä kokonaisveloitus jakautuu yleensä sähkön kulutushintaan että siirtohintaan. Lataamisen hintaan ei ole siis yksiselitteistä määritelmää, että paljonko se maksaa, vaan käyttäjä voi hintaan vaikuttaa kilpailuttamalla parhaan mahdollisen sähkösopimuksen.

Voit lukea lisää sähköauton latamisen hinnasta artikkelistamme Mistä sähköauton lataamisen hinta muodostuu?

EU:n aluella AC -latauksessa on standardoitu type2 -liitin. Liitin mahdollistaa kolmivaiheisen latauksen. Julkisten latauspisteiden pistoke on aina mallia type2. Pääasiassa autot ovat type2 -liittimellä varustettuja, joskin liikenteessä on vielä myös type1 -liittimellisiä autoja, kuten Mitsubishi Outlander ja Nissan eNV-200. Lue lisää sähköauton latauspistokkeista artikkelista Latauspistoketyypit sähköautoille.

Voimme käyttää esimerkkinä julkista latauspistettä, jonka teho on 22 kW = 3 x 32A ja auton maksimi kyvykkyys 3.6 kW = 1 x 16A. Kun auto kytketään latausasemaan, auto kertoo latauseasemalle pystyvänsä ottamaan vastaan 3.6 kW = 1 x 16A. Latausasema rekisteröi tämän tiedon ja lataa autoa tällä teholla. Jos kaapelisi sopii autoon ja latauasemaan, voit ladata autoa. Lue lisää kotilatausaseman valinnasta artikkelista Kotilatauslaite valitaan tapauskohtaisesti.

Täysautoedun ollessa kyseessä, työnantaja on velvollinen maksamaan ladatun energian. Käyttöetuauton käyttäjä vastaa itse energiakustannuksista. Latausaseman hankinta kotiin on kummassakin tapauksessa autoedun käyttäjän kustannus. Lisää aiheesta artikkelissa Kuka maksaa leasing-auton lataamisen?

Jäikö kotilataamisesta tai sähköautojen latausasemista jotain kysyttävää? Voit ottaa yhteyttä asiantuntijoihimme Myyjät-sivulta.

sähköauton latausasema seinässä

Opas latausaseman hankitaan

Mitä tulee ottaa huomioon latausaseman hankintaa tehdessä? Mitä latausaseman asennuspakettiin kuuluu, kun hankit sen Plugitilta? Lataa kotilataajan opas, niin saat vastauksia näihin kysymyksiin.

Scroll to Top

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.