fbpx

Autokauppojen latauslaitevarustelu hyvässä vauhdissa

Autokauppojen latauslaitevarustelu on saanut uutta tuulta purjeisiin vuodenvaihteen jälkeen.

Autokaupoissa latauslaitteita suositellaan asennettavaksi niin koeajettavien autojen pysäköintipaikoille, myymälöiden luovutustiloihin, huoltamoiden huoltotiloihin sekä myymälöiden esittelytiloihin. Äkkiseltään määrä saattaa vaikuttaa kohtuuttomalta, mutta joka paikassa laitteelle löytyy oma käyttötarkoituksensa.

Koeajoautojen pysäköintipaikat – koeajolle vain täydellä akustolla

Ladattavilla hybridiautoilla on omanlaiset ajo-ominaisuudet verrattuna polttomoottoriautoihin. Täydellisen ja täysivaltaisen ajokokemuksen saaminen ladattavalla ajoneuvolla edellyttää kuitenkin, että ajoneuvon akun varaustaso on täynnä. Esimerkiksi koeajajan kokemukset plug-in hybridien ajo-ominaisuuksista sekä polttoaineen kulutuslukemista voivat olla huomattavan erilaiset riippuen koeajettavan auton akuston varaustasosta.

Jos ladattavaa hybridiä koeajetaan tyhjällä akustolla, puuttuu autosta lähestulkoon kaikki se hyöty ja edut, mitä siitä on saatavilla verrattuna perinteisiin polttomoottoriajoneuvoihin. Tästä syystä lähes kaikki maahantuojat edellyttävät tai vähintään suosittelevat latauspisteen asentamista automyymälöihin. Pelkän auton mukana tulevan tilapäislatauslaitteen käyttö myymäläolosuhteissa antaan puutteellisen kuvan ajoneuvon lataamisesta jatkuvassa käytössä.

Plugit autokauppojen latauslaitevarustelu
Lohjanportin Auton myymälässä koeajettavissa olevat ladattavat autot pidetään aina latauksessa. Automyyjä Juha Keskinen näyttää kuinka sähköauton lataus suoritetaan mallikkaasti.

Luovutustila – lataustapahtuman esittely

Luovutustilassa uuden auton ostajalle annetaan käyttöopastus sekä ensiluokkainen esittely ajoneuvosta ja sen ominaisuuksista. Ladattavien ajoneuvojen osalta lataustapahtuma ja lataukseen liittyvät toiminnot on syytä esitellä mahdollisimman yksityiskohtaisesti ja oikeilla laitteille. Valtaosa asiakkaista on tekemisissä ladattavien ajoneuvojen kanssa ensi kertaa, joten tiedon tarve on suuri. Latauslaitteen ja sen käytön demonstrointi luovutustilassa on ensisijaisen tärkeää.

Huoltotilat – lataustoimintojen tarkastamisen helppous

Latauslaitteen tarkoituksenmukaisuus autoliikkeeen huoltotiloissa korostuu paitsi lataamiseen liittyvien toimintojen tarkistamisessa myös asiakaspalvelun laadussa. Täyden akun asiakas on varmasti tyytyväisempi kuin nollavarauksen asiakas.

Plugit autokauppojen latauslaitevarustelu 2
Lohjanportin Auton myymälässä on latauslaite ulkona koeajettavien autojen pysäköintipaikalla.
Plugit autokauppojen latauslaitevarustelu 3
Lohjaportin Auton huoltamotiloissa on oma latauslaite.

Myymälätilat – latauslaite kiinnittää asiakkaan huomion

Ladattavat ajoneuvot ovat suhteellisen tuore asia autokaupoissa. Ladattavien ajoneuvojen esille tuominen myymäläympäristössä on yksinkertaisinta toteuttaa kytkemällä ajoneuvo latauslaitteeseen. Laturiin kytketty ajoneuvo kiinnittää varmasti asiakkaiden huomion ja se on helppo keskustelun aihe asiakkaan kanssa. Jälkimarkkinoinnoin tutkimukset ovat osoittaneet, että ladattavien autojen kohdalla asiakkaan perehdyttämisessä ajoneuvon lataamiseen ja eri lataustapoihin on vielä kehitettävää. Näitä asiota on hyvä käydä lävitse yhdessä asiakkaan kanssa päätöksentekovaiheessa, ja myymälätiloissa sijaitseva latauslaite on erinomainen tähän tarkoitukseen.

PlugItilta ratkaisut myymälään kuin myymälään

PlugIt tarjoaa myymälään kuin myymälään soveltun kokonaisratkaisun. Eri käyttötarkoitukseen soveltuvat laitteet ja niiden ominaisuudet käydään lävitse myymäläkohtaisesti ennen laitesuositusta.

Laitevalintaan vaikuttavia tekijöitä ovat mm. jälleenmyyjän edustamat ajoneuvomerkit, latauspaikan sijainti sekä myymälän pihan aukioloajat asiakkaille.

Ota yhteyttä

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.