fbpx

Case: Technopolis edelläkävijänä tarjoamassa työpaikkalataamista sähköautoilijoille

Yhä useampi Technopoliksen asiakas ajaa sähköautolla. Vastatakseen kasvaneeseen kysyntään on kahdeksaan Technopoliksen toimipisteeseen asennettu Plugit Finlandin toimesta sähköautojen latauspisteet.

Yrityksille toimitiloja tarjoavassa Technopoliksessa pantiin merkille, että asiakkailta alkoi tulla yhä enemmän kyselyitä, miten yritys aikoo huomioida sähköautojen kasvavan määrän. Koska Technopoliksen periaatteisiin kuuluu olla edelläkävijä toiminnassaan ja erityisesti palveluissa, haluttiin saatuihin palautteisiin reagoida tarjoamalla sähköautoilijoille latauspalveluita työpaikkalataamisen muodossa.

Kuluvan vuoden aikana Technopoliksen kahdeksaan toimipisteeseen on asennettu sähköautojen latauslaitteet. Latausverkostoa on tarkoitus laajentaa jatkossa myös muihin toimipisteisiin asiakastarpeen mukaisesti. Jo valmistuneet latauspaikat on otettu vastaan erittäin hyvin ja asiakkaila on tullut positiivista palautetta.

Technopolis lyhyesti

Technopolis tarjoaa parhaan osoitteen yritysten toimintaan ja menestykseen viidessä maassa Pohjoismaissa ja Baltiassa.
Yritys kehittää, omistaa ja hallinnoi 20 älykästä yrityskeskittymää ja tarjoaa moderneja muuntojoustavia tiloja sekä palveluita. Technopolis pyrkii tarjoamaan jatkuvasti ympäristöystävällisempiä ja energiatehokkaampia toimintaympäristöjä.

Plugit suoritti latauslaitteiden asennuksen ja käyttöönoton

Technopoliksen toimipisteisiin suunnitellut kiinteistökohtaiset latausjärjestelmät koostuvat sähkö-/ohjauskeskuksesta sekä latauslaitteista, joiden määrä vaihtelee kohteittain. Samaan ohjauskeskukseen voidaan liittää enintään kahdeksan latauslaitetta. Kun ladattavien ajoneuvojen määrä kohteessa kasvaa, saadaan toimitilan latauslaitteiden määrää kasvatettua nopeasti niissä kohteissa, joissa nyt on alle kahdeksan laitetta.

Latauslaitteiden asennustyöt sujuivat pienistä projektikohtaisista haasteista huolimatta hyvin. Latauslaitteiden ja ohjauskeskuksen asennuksesta sovittiin yhteistyössä Plugitin ja paikallisen taloteknisen toimijan kanssa niin, että häiriö pysäköintihallien ja paikkojen käyttäjille jäi minimaaliseksi. Käytännössä Plugitin toimesta suoritettiin järjestelmän käyttöönottoasennus ja testaus.

Latausratkaisu yrityksellesi?

Jos olet kiinnostunut kuulemaan latausratkaisuista lisää tai haluat asiantuntijaltamme lisää tietoa, voit tutustua palveluumme lisää alla olevasta painikkeesta.

Ylläpitopalvelu mahdollistaa monipuoliset toiminnot

Technopoliksen latauslaitteiden toiminnasta huolehtii ylläpitopalvelu, joka mahdollistaa mm. laitteiden etähallinnan. Ylläpitopalvelun avulla luodaan käyttäjäoikeuksia sähköautojen lataamiseen sekä havainnoidaan latauslaitteiden mahdolliset vikatilanteet nopeasti. Näin ollen myös tuki käyttäjälle on saatavilla vaivattomasti.

Yksi järjestelmän tärkeimmistä ominaisuuksista on sen liittäminen Technopoliksen olemassa olevaan kulku-/henkilökorttiin. Tämä mahdollistaa mm. lataustapahtumien ja näin ollen myös energian kulutuksen kohdistamisen tiettyyn käyttäjään. Järjestelmän avulla pystytään lisäksi seuraamaan latauslaitteiden kokonaiskulutusta kuukausitasolla​ niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin.

Technopoliksen latausjärjestelmän kokoonpano:

  • 4 – 8 kpl KEBA KeContact P20 Type2 pistorasialla 22kW
  • Ohjauskeskus, joka sisältää laitekohtaiset kytkennät, etäkäyttökomponentit sekä kommunikaatioyksikön

Tehokasta lataamista

Technopoliksiin asennettujen laitteiden virta vaihtelee toimipisteen mukaan. Jokaisen toimipaikan kokonaisvirta on 3x125A ja se on jaettu tasan jokaisen asennetun laitteen kesken. Näin ollen neljän laitteen järjestelmästä on saatavilla 3x32A virtaa ja kahdeksan laitteen järjestelmästä 3x16A. Tehokkaimmalla 3x32A latauksella autoon saadaan parhaimmillaan ladattua tunnissa lähes 100 km lisää ajomatkaa. Autojen latausajat vaihtelevat jonkin verran, mikä johtuu ajoneuvojen erisuuruisesta kyvystä vastaanottaa latausvirtaa. Olipa kyseessä mikä ladattava ajoneuvo tahansa, tyopäivän aikana kaikkiin saadaan ladattua täydet akut.

sahkoauton lataus technopolis
Lappeenrannan Technopoliksen Skinnarilan toimitiloihin asennettiin neljä sähköauton latauslaitetta.
Ota yhteyttä

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.