fb

Case: Technopolis edelläkävijänä tarjoamassa työpaikkalataamista sähköautoilijoille

Yhä useampi Technopoliksen asiakas ajaa sähköautolla. Vastatakseen kasvaneeseen kysyntään on kahdeksaan Technopoliksen toimipisteeseen asennettu Plugit Finlandin toimesta sähköautojen latauspisteet.

Yrityksille toimitiloja tarjoavassa Technopoliksessa pantiin merkille, että asiakkailta alkoi tulla yhä enemmän kyselyitä, miten yritys aikoo huomioida sähköautojen kasvavan määrän. Koska Technopoliksen periaatteisiin kuuluu olla edelläkävijä toiminnassaan ja erityisesti palveluissa, haluttiin saatuihin palautteisiin reagoida tarjoamalla sähköautoilijoille latauspalveluita.

Kuluvan vuoden aikana Technopoliksen kahdeksaan toimipisteeseen on asennettu sähköautojen latauslaitteet. Latausverkostoa on tarkoitus laajentaa jatkossa myös muihin toimipisteisiin asiakastarpeen mukaisesti. Jo valmistuneet latauspaikat on otettu vastaan erittäin hyvin ja asiakkailta on tullut positiivista palautetta.

Technopolis lyhyesti

Technopolis tarjoaa parhaan osoitteen yritysten toimintaan ja menestykseen viidessä maassa Pohjoismaissa ja Baltiassa.
Yritys kehittää, omistaa ja hallinnoi 20 älykästä yrityskeskittymää ja tarjoaa moderneja muuntojoustavia tiloja sekä palveluita. Technopolis pyrkii tarjoamaan jatkuvasti ympäristöystävällisempiä ja energiatehokkaampia toimintaympäristöjä.

Sahkoauton lataus tyopaikalla opas

Sähköauton lataaminen työpaikalla -opas

Lue oppaasta, mitä kannattaa huomioida ja miten hanke etenee.

Plugit suoritti latauslaitteiden asennuksen ja käyttöönoton

Technopoliksen toimipisteisiin suunnitellut kiinteistökohtaiset latausjärjestelmät koostuvat sähkö-/ohjauskeskuksesta sekä latauslaitteista, joiden määrä vaihtelee kohteittain. Samaan ohjauskeskukseen voidaan liittää enintään kahdeksan latauslaitetta. Kun ladattavien ajoneuvojen määrä kohteessa kasvaa, saadaan toimitilan latauslaitteiden määrää kasvatettua nopeasti niissä kohteissa, joissa nyt on alle kahdeksan laitetta.

Latauslaitteiden asennustyöt sujuivat pienistä projektikohtaisista haasteista huolimatta hyvin. Latauslaitteiden ja ohjauskeskuksen asennuksesta sovittiin yhteistyössä Plugitin ja paikallisen taloteknisen toimijan kanssa niin, että häiriö pysäköintihallien ja paikkojen käyttäjille jäi minimaaliseksi. Käytännössä Plugitin toimesta suoritettiin järjestelmän käyttöönottoasennus ja testaus.

Ylläpitopalvelu mahdollistaa monipuoliset toiminnot

Technopoliksen latauslaitteiden toiminnasta huolehtii ylläpitopalvelu, joka mahdollistaa mm. laitteiden etähallinnan. Ylläpitopalvelun avulla luodaan käyttäjäoikeuksia lataamiseen sekä havainnoidaan latauslaitteiden mahdolliset vikatilanteet nopeasti. Näin ollen myös tuki käyttäjälle on saatavilla vaivattomasti.

Yksi järjestelmän tärkeimmistä ominaisuuksista on sen liittäminen Technopoliksen olemassa olevaan kulku-/henkilökorttiin. Tämä mahdollistaa mm. lataustapahtumien ja näin ollen myös energian kulutuksen kohdistamisen tiettyyn käyttäjään. Järjestelmän avulla pystytään lisäksi seuraamaan latauslaitteiden kokonaiskulutusta kuukausitasolla​ niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin.

Technopoliksen latausjärjestelmän kokoonpano:

  • 4 – 8 kpl KEBA KeContact P20 Type2 pistorasialla 22kW
  • Ohjauskeskus, joka sisältää laitekohtaiset kytkennät, etäkäyttökomponentit sekä kommunikaatioyksikön

Tehokasta lataamista

Technopoliksiin asennettujen laitteiden virta vaihtelee toimipisteen mukaan. Jokaisen toimipaikan kokonaisvirta on 3x125A ja se on jaettu tasan jokaisen asennetun laitteen kesken. Näin ollen neljän laitteen järjestelmästä on saatavilla 3x32A virtaa ja kahdeksan laitteen järjestelmästä 3x16A. Tehokkaimmalla 3x32A latauksella autoon saadaan parhaimmillaan ladattua tunnissa lähes 100 km lisää ajomatkaa. Autojen latausajat vaihtelevat jonkin verran, mikä johtuu ajoneuvojen erisuuruisesta kyvystä vastaanottaa latausvirtaa. Olipa kyseessä mikä ladattava ajoneuvo tahansa, tyopäivän aikana kaikkiin saadaan ladattua täydet akut.

Plugit technopolis 2
Lappeenrannan Technopoliksen Skinnarilan toimitiloihin asennettiin neljä sähköauton latauslaitetta.

Latausratkaisu työpaikallesi?

Me Plugitilla emme toimita pelkästään yksittäisiä latauslaitteita, vaan rakennamme kestäviä latausratkaisuja, kun useampi auto lataa saman aikaisesti.

Latausjärjestelmien on kestettävä aikaa, käyttöä ja oltava skaalautuvia eli latauslaitteita voidaan tulevien vuosien aikana lisätä olemassaolevaan latausjärjestelmään.

Voit olla kiinnostunut myös näistä

Ota yhteyttä!

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa "Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle" -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä

SOITA MEILLE

0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.