fbpx

Sähköauton kotilatausaseman asentaminen omakotitaloon

Plugit Finland suorittaa sähköautojen kotilatausasemien asennukset laadukkaasti ja ammattitaidolla.

Kiinteästi asennettavalla sähköauton latausasemalla lataaminen on turvallista, helppoa ja nopeaa. Ennen latausaseman asentamista kiinteistöön suoritetaan lataustapakartoitus, jolla selvitetään kiinteistön sähköjärjestelmien soveltuvuus auton lataamiseen.

Lataustapakartoituksen jälkeen kiinteistöön voidaan asentaa sähköalan ammattilaisen suosittelema kotilatausasema. Kiinteästi asennettava sähköauton kotilatausasema valitaan aina tapauskohtaisesti siten, että se on sopiva juuri kyseiseen kiinteistöön ja asiakkaan tarpeisiin. Latausaseman valintaan vaikuttavat muun muassa laitteen sijoituspaikka, laitteen sopivuus kiinteistön olemassa oleviin sähköresursseihin ja ladattava auto (1-vaihe-, 2-vaihe- vai 3-vaihelataus).

sähköauton kotilatausaseman asentaminen omakotitaloon
Plugitin ammattilaiset neuvovat kaikissa sähköautojen lataamiseen liittyvissä asioissa, mm. sopivan kotilatausaseman valinnassa. 

Sähköauton latausaseman asentaminen

Plugit asentaa sähköautojen latausasemat ammattitaidolla. Asennuspalveluu n sisältyy vaaditut mittaukset ja tarkastukset (lataustapakartoitus), asennustarvikkeet sekä tarvittavat liitosjohdot. Asennustöihin kuluu aikaa muutama tunti. Asennustyön yhteydessä neuvomme myös asiakasta ajoneuvon oikeaoppisessa lataamisessa. Katso vielä koontivideomme sähköauton latausaseman asennuksesta.

sähköauton kotilatausaseman asennus lataustapakartoitus
Ennen kotilatausaseman asennusta suoritetaan lataustapakartoitus.

1. Kiinteistön latausresurssien tarkastus

Ennen latausaseman asentamista täytyy kiinteistön sähköresurssit tarkistaa sähköalan ammattilaisen toimesta.

Sähköauton turvallista kotilataamista varten Plugit Finland Oy on kehittänyt Lataustapakartoitus-palvelun, jossa varmennetaan, että auton latauspaikka täyttää sille Suomessa asetetut määräykset ja vaatimukset. Suosituksena on, että ladattaessa autoa tavallisesta kotitalouspistorasiasta otettaisiin maksimissaan 8A virtaa.

sähköauton kotilatausaseman asennus sähkökuormitus
Talon muut sähkökuormat vaikuttavat paljonko sähköä voidaan käyttää auton lataamiseen.

2. Pääsulakkeet vaikuttavat auton lataamiseen

Suomessa omakotitalojen yleisin pääsulakekoko on 3 x 25A. Koko 25A:n virtaa ei voida kuitenkaan käyttää pelkästään sähköauton lataamiseen, sillä samalla pääsulakkeella on myös muita sähkökuormia. Nämä muut sähkökuormat (mm. lämmitys, kodinkoneet) vaikuttavat paljonko sähköä voidaan käyttää auton lataamiseen. Yleensä sähköauton kotilatausasemasta saadaan helposti 13–16A virtaa auton lataamiseen.

sähköauton kotilatausaseman asennus latausaseman paikka
Latausaseman paikka valitaan aina siten, että se on paras käytön kannalta.

3. Latausaseman paikan valinta

Latausasemaa asennettaessa valitaan ensin latausasemalle paikka yhdessä asiakkaan kanssa. Paikkaa valitessa huomioidaan mm. latauspistokkeen sijainti autossa sekä kaapelointi.

sähköauton kotilatausaseman asennus kaapelinveto.jpg
Kaapeli vedetään sähkökeskukselta latausasemalle.

4. Kaapelin veto keskukselta latausasemalle

Kotilatausaseman asentamiseen kuluu aikaa muutamia tunteja, kohteesta riippuen. Latausasema tarvitsee oman kaapelivedon suoraan pää- tai alakeskukselta, mikä vie eniten aikaa asennuksessa. Kaapeli vedetään pääsääntöisesti pinta-asennuksena sähköpääkeskukselta latausasemalle.

Kotilatausasema muodostaa aina oman virtapiirinsä, mikä on turvallista, koska tällöin muita sähköjohtoja ei kuormiteta.

Tarve kotilatausasemalle?

Oletko kiinnostunut kotilatausaseman hankinnasta? Voit saada lisätietoa aiheesta myös kotilataajille tarkoitetulta sivultamme tai lataamalla kotilataajille laatimamme oppaan.

Jos olet jo hieman varmempi latausaseman hankinnasta, niin voit myös täyttää esikartoituslomakkeen, jonka jälkeen olemme sinuun yhteydessä antamiesi tietojen perusteella. Tämä on sinulle täysin MAKSUTONTA.

sähköauton kotilatausaseman asennus virransäätö
Latausaseman virransäätö käynnissä.

5. Latausaseman kytkentä ja ohjelmointi

Latausasema kytketään ja ohjelmoidaan oikeille virtamäärille, mitä kiinteistöstä on saatavilla. Myös auton vastaanottama virranmäärä huomioidaan asennuksessa.

sähköauton kotilatausaseman asennus testaaminen
Latausaseman toimivuuden testausta.

6. Latausaseman toimivuuden testaaminen

Seuraavaksi testataan latausaseman toimivuus sekä sen yhteensopivuus auton kanssa. Latausasema otetaan käyttöön.

sähköauton kotilatausaseman asennus testaaminen
Kiinteällä latausasemalla lataaminen on turvallista, helppoa ja nopeaa.

7. Lataaminen on turvallista, helppoa ja nopeaa

Kun latausasema on saatu asennettua, asiakas saa vielä latausaseman huollon, puhtaanapidon- sekä käytönopastuksen. Asennuksen päätteeksi asiakkaalle luovutetaan myös latausasemaan ja sen asentamiseen liittyvät dokumentit.

Kiinteästi asennettu latausasema on aina turvallinen käyttäjälle, autolle ja kiinteistölle. Kotilatausasemalla sähköauton lataus on myös helppoa ja nopeaa.

Asennusvaihtoehtoja

Kaikki Plugitin myymät kotilatausasemat ovat seinäasenteisia eli ne voidaan helposti asentaa talon, autokatoksen tai -tallin seinään. Plugitin asiantuntija valitsee aina yhdessä asiakkaan kanssa parhaan asennuspaikan sähköauton latausasemalle. Latausasema asennetaan sellaiseen paikkaan, missä sen käyttäminen on mahdollisimman vaivatonta.

sähköauton kotilatausaseman asennus ulkoseinään
Latausasema voidaan asentaa talon ulkoseinään…
sähköauton kotilatausaseman asennus autokatokseen
…autokatokseen…
sähköauton kotilatausaseman asennus autotalliin
… tai autotallin sisälle

Sähköauton lataaminen tilapäislatauslaitteella

Sähköautojen mukana tulee yleensä tilapäislatauslaite, jolla auton saa ladattua tavallisesta kotitalouspistorasiasta. Nimensä mukaisesti laite on tarkoitettu vain sähköautojen tilapäiseen lataamiseen ja silloinkin tulee varmistua ammattilaisen toimesta, että pistorasia, josta ladataan on turvallinen käyttää. Tavallista kotitalouspistorasiaa ei ole suunniteltu sellaiseen käyttöön, mitä sähköauton lataaminen jatkuvassa käytössä vaatii, vaan ne on mitoitettu kodinkoneille sekä erilaisille pienille käsityökaluille.

Suosituksena on, että kotitalouspistorasiasta otettaisiin maksimissaan 8A virtaa auton lataamiseen. Tästä syystä tilapäislatauslaitteella lataaminen on myös hidasta: täyssähköauton lataaminen täyteen saattaa kestää jopa 12 tuntia. Tavallisen pistorasian jatkuva ylikuormittaminen aiheuttaa ylikuumenemis- ja palovaaran. Lisäksi painava tilapäislatauslaite aiheuttaa kovan mekaanisen rasituksen pistorasialle.

Plugit tilapaislatauslaite
Sähköauton mukana tuleva tilapäislatauslaite on tarkoitettu vain sähköautojen tilapäiseen lataamiseen. Painava tilapäislatauslaite aiheuttaa kovan mekaanisen rasituksen pistorasialle.
Ota yhteyttä

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.