fb

Ladattavat autot ja sähköturvallisuus

Kuten kaikissa kodin sähkölaitteissa yleensä, on myös sähköautojen lataamisessa kiinnitettävä huomiota sähköturvallisuuteen.

Kodin sähköturvallisuudessa on huomiotava, että suurin osa sähkölaitteista aiheutuvista rakennuspaloista olisi ennaltaehkäistävissä oikeanlaisella toiminnalla sekä sähkölaitteiden oikealla käytöllä. Sähköpalojen aiheuttajina voivat olla mm. löysät liitokset, ylikuormitetut laitteet ja järjestelmät, väärin tehdyt asennukset sekä sähkölaitteiden ohjeiden vastainen käyttö.

Sähköautot ja niiden lataaminen eivät tee poikkeusta kodin sähköturvallisuuteen. Edellä mainituista syistä johtuen sähköautojen lataamiseen sekä niihin liittyviin laitteisiin ja ohjeisiin tulisi kuitenkin tutustua huolella. Ajoneuvojen kotilataaminen ei aiheuta turvallisuusriskiä, kunhan on etukäteen varmistuttu kiinteistön sähköverkon kunnosta sekä soveltuvuudesta sähköautojen lataamiseen. Varmistuksen voi tehdä tilaamalla kiinteistöön lataustapakartoituksen, joka on asiantuntijan suorittama katselmus sähköauton vakituiselle latauspaikalle. Kiinteistön sähköverkon ollessa kunnossa ja resursseiltaan soveltuva lataamiseen, tulisi vakituisessa sähköauton latauspaikassa suosia aina virallista latauslaitetta.

Sähkötöiden tekijöille on säädetty laissa ammattitaitovaatimukset. Kaikkien kiinteiden sähköasennusten (sähkölaitteistojen) rakentaminen ja korjaaminen edellyttävät ns. sähköurakointioikeuksia (oikeus tehdä sähkötöitä). Vaatimukset koskevat myös sähkölaitteiden korjaustoimintaa. Sähköurakointioikeuksien keskeisin vaatimus on, että sähkötöitä tekevällä toiminnanharjoittajalla on palveluksessaan vastuuhenkilönä sähkötöiden johtaja, jolla on riittävä pätevyystodistus. Sähköurakoitsijan alla itsenäistä työtä tekeville asentajille on myös säädöksissä asetettu kelpoisuusvaatimukset (KTMp 516/1996 11§).

Etsitkö latausratkaisua?

Me Plugitilla emme toimita pelkästään yksittäisiä latauslaitteita, vaan rakennamme kestäviä latausratkaisuja kaikenkokoisiin tarpeisiin.

 

Latausjärjestelmissä otamme huomioon, että ne kestävät aikaa, käyttöä ja ovat skaalautuvia eli latauslaitteita voidaan tulevien vuosien aikana lisätä olemassaolevaan latausjärjestelmään.

Voit olla kiinnostunut myös näistä

Ota yhteyttä!

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä

SOITA MEILLE

0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.