fbpx

Sähköautojen latausratkaisut – Tutustu tapaamme toimia

Rakennamme aikaa ja käyttöä kestäviä latausratkaisuja, jotka toimivat nyt ja tulevaisuudessa. Meidät tunnetaan paitsi edelläkävijänä latausteknologiassa, myös erityisesti asiakaslähtöisistä palveluratkaisuista ja koko arvoketjun kattavasta avaimet käteen -ratkaisusta, joka sisältää ratkaisusuunnittelun, latauslaitteet, asennukset sekä ylläpitopalvelun.

Sähköauton lataus virtakisko

Kaikki alkaa kartoituksella

Kartoituksessa selvitetään lataustarpeet, kohteen sähkötekniset resurssit ja eri toteutustavat sähköautojen lataamiseen. Se antaa tarvittavat lähtötiedot hankkeen aloittamiselle. Suoritetun kartoituksen pohjalta tehdään yhteenveto, suunnitelma sekä kustannuslaskelma.

Kartoitusvaiheessa otamme kuvia kohteesta, käymme läpi sähköjärjestelmän asiakirjat ja kyselemme lisätietoja toteutuksen suunnittelua varten. Kartoituksen jälkeen lähetämme sähköpostitse raportin, kustannusarvion sekä ehdotuksen miten toimiva latausjärjestelmä toteutetaan.

Latausjärjestelmissä otamme huomioon, että ne kestävät aikaa, käyttöä ja ovat skaalautuvia eli latauslaitteita voidaan tulevien vuosien aikana lisätä olemassa olevaan latausjärjestelmään.

Nayttokuva 2022 6 17 kello 11.51.08

Mikä vaikuttaa laitevalintaan?

Sähköauton latauslaite valitaan aina tapauskohtaisesti asiakkaan tarpeet huomioiden ja kohdekiinteistöön soveltuvaksi. Laitevalinnat ja toteutustapa tehdään paras mahdollinen lopputulos mielessä. Kuuntelemme toki toiveita, mutta lataamisen asiantuntijoina osaamme ohjata kohti oikeita valintoja onnistuneen lopputuloksen varmistamiseksi.  

Laitteiden valintaan vaikuttaa muun muassa vaadittava latausteho, tarve kuormanhallinnalle, säänkestävyys, lataustapahtumien hallinta sekä laitteiden sijoittelu. Plugit on laiteriippumaton palveluntarjoaja, eli pystymme rakentamaan latausratkaisun eri toimittajien laitteilla, kunhan ne ovat laadultaan ja ominaisuuksiltaan asettamamme vaatimustason mukaisia.

Kelpuutamme vain markkinoiden parhaat laitteet ja ratkaisut, joiden toiminnasta voimme ottaa vastuun ja tarjota kahden vuoden on site -takuun. Oma R&D-osastomme testaa erilaisia latauslaitteita ja kehittää uusia ominaisuuksia löytääkseen parhaat ratkaisut.

Toteutus kohteen mukaan

Latausjärjestelmän toteutustapa valitaan aina kohteen mukaan. Tavoitteena on toimiva, turvallinen ja siisti lopputulos. Latausratkaisun on tarkoitus olla kiinteistön arvoa nostava investointi, joten panostamme myös asennuksen ulkoasuun.

Virtakiskojärjestelmä on siisti ja helppo tapa toteuttaa latauslaitejärjestelmä. Esimerkiksi parkkihalliin rakennettavaan latausratkaisuun virtakisko on kustannustehokas vaihtoehto. Virtakiskojärjestelmässä pääkeskuksesta jaetaan virtaa syöttökaapelilla kiskoon, joka kulkee esimerkiksi parkkihallin tai vaikkapa -katoksen katossa. Tästä kiskosta virta jaetaan latauslaitteille.

Virtakiskojärjestelmään voi lisätä laitteita jälkikäteen ja järjestelmä pysyy toiminnassa, vaikka yksittäinen laite olisi yhtäkkiä epäkunnossa. Laitteita yhdistää hallintayksikkö, joka mahdollistaa latauksen kohdentamisen sekä dynaamisen kuormanhallinnan.

Pihoilla ja parkkialueilla sijaitsevia latauspisteitä varten kaapelointi kaivetaan maan alle. Vaikka kohteeseen asennettaisiin vain muutama latauslaite, kaikille pysäköintipaikoille kannattaa rakentaa kerralla latauspistevalmius eli käytännössä putkitus tai kaapelointi niin, että siihen voidaan asentaa sähköauton latauspiste myöhemmin ilman uusia kaivuutöitä.

Toteutusmallina avaimet käteen

Emme pelkästään toimita latauslaitetta, vaan olemme kumppanisi suunnittelusta käyttöön ja ylläpitoon.

Tiivistetysti:

  • Teemme kartoituksen, selvitämme lähtötiedot ja lataustarpeet.
  • Suunnittelemme kokonaisuuden, koostamme ratkaisumallit ja annamme ehdotuksen toteutuksesta.
  • Asennamme ja teemme sähkö- ja infraurakoinnit avaimet käteen -periaatteella.
  • Ylläpidämme ja huollamme.
Ota yhteyttä

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.