fbpx

Monenlaisia lataajia, yksi Plugit  

Plugit on ollut ensimmäisiä toimijoita rakentamassa Suomen sähköistä liikennettä. 

Plugit tunnetaan paitsi edelläkävijänä latausteknologiassa, mutta erityisesti asiakaslähtöisistä palveluratkaisuista ja koko arvoketjun kattavasta avaimet käteen -ratkaisusta, joka sisältää ratkaisusuunnittelun, latauslaitteet, ylläpidon ja pilvipohjaisen, skaalautuvan hallintasovelluksen.  

Juuret Porissa 

Plugit Finland on perustettu Porissa vuonna 2012. Alussa yritystoiminta keskittyi sähköurakointiin, tarkemmin sanottuna muiden latausoperaattoreiden laitteiston huoltoon ja ylläpitoon.  

Vuoteen 2015 mennessä toiminta laajeni kuluttajalaitemyyntiin. Alan edelläkävijänä Plugit teki myös konsultointia autoliikkeille ja kävi muun muassa kartoittamassa kiinteistöjä, joihin oli ladattavan auton kaupan yhteydessä myyty latauslaite.  

Osaamisen ja ymmärryksen kasvaessa katseet käännettiin latauslaitteita kauemmas ja Plugit päätti ryhtyä kehittämään latauslaitteisiin kytkeytyvää teknologiaa. Oman taustajärjestelmän rakentaminen alkoi pohdinnalla siitä, mitä asiakas latausjärjestelmältä haluaa. Kehitystyötä ohjasi myös kiinnostus kerättävää dataa ja mahdollisimman hyvää etähallintaa kohtaan. Plugit kehitti ratkaisuja markkinaan, jota ei varsinaisesti vielä ollut olemassa, sillä vuoden 2016 lopussa Suomessa oli vain noin 3200 ladattavaa autoa.  

Taustajärjestelmä tukijalkana 

Toiminnan kasvaessa yritys muutti Porista Tampereelle. Vetovoimainen teknologiakaupunki tarjosi kasvuyritykselle erinomaiset puitteet sekä osaavaa työvoimaa. Toimitilat löytyivät Sarankulmasta ja lyhyen ajan sisään ne vaihtuivat isompiin tiloihin parikin kertaa.  

Vuonna 2018 Plugit oli saavuttanut aseman sähköisen liikkumisen edelläkävijänä Suomessa. LähiTapiola tunnusti tämän potentiaalin sijoittamalla Plugitiin. Samalla oma ohjelmistokehitys kiihtyi, kun talon koodariosastoa saatiin kasvatettua.  

2020-luvulle siirryttäessä ladattavien autojen määrä liikkui jo yli 50 000 kappaleessa. Markkinan kasvaessa Plugit päätti uudistaa toimintastrategiansa kyetäkseen paremmin vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin eri segmenteissä. Erilaiset asiakkuudet kaipaavat erilaisia ratkaisuja ja palveluja, joiden kehittämiseen Plugit on sitoutunut. Plugit lanseerasikin leasing-periaatteella toimivan Charging-as-a-Service (CaaS) -palvelun, jossa Plugit rahoittaa, toteuttaa ja omistaa koko latausjärjestelmän, jota asiakas käyttää palvelumaksua vastaan. CaaS-palvelu on asiakkaille helppo tapa hankkia koko yrityksen tai sen asiakkaiden tarvitsema sähköisten ajoneuvojen latausratkaisu ilman, että yrityksen täytyy sitoa hankkeeseen merkittävästi omaa pääomaa. 

Kova ajo jatkuu 2020-luvulla 

Työ sähköisen liikenteen kehittämiseksi sai lisäsysäyksen, kun vuonna 2021 DIF Capital Partners osti 71 % osuuden Plugitin osakekannasta aikomuksenaan investoida nimenomaan CaaS-palvelun merkittävään laajentamiseen.  

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Plugit Finland on kasvun lisäksi onnistunut luomaan sähköiselle liikenteelle uudenlaisia ratkaisuja ja tuomaan lataamiseen älykkyyttä. Tänään Plugit on johtava sähköisen liikenteen palveluntarjoaja, jonka missiona on luoda ja tuoda latausratkaisut sinne, missä ihmiset viettävät aikaa: koteihin, työpaikoille, kauppoihin ja liikekeskuksiin.  

Alan pioneerina Plugitin tavoitteena on toimia jatkossakin suunnannäyttäjänä matkalla kohti vastuullisempaa tulevaisuutta.  

Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.