fbpx

Case: Taloyhtiö Eiran Kommodoriin latausratkaisu, jossa on huomioitu tulevaisuuden tarpeet

As Oy Eiran Kommodori halusi taloyhtiöönsä latausjärjestelmän, jossa on huomioitu myös tulevaisuuden tarpeet, eli sähköisen liikenteen kasvu, sekä ladatun energian laskuttamisen mahdollisimman vaivattomasti.

Hankkeen eteneminen

As Oy Eiran Kommodorin muutama asukas hankki ladattavan hybridiauton ja he latasivat aluksi autonsa huoltopistorasioista, joka sitten kiellettiin yhtiökokouksessa. Sen jälkeen eräs asukas hankki oman latauslaitteen, joka johti keskusteluun asukkaiden yhdenvertaisuudesta. Yhtiökokouksessa päätettiin tehdä selvitys latauslaitteiden hankkimisesta, jolloin isännöitsijä Ari Friman Reim Helsinki Oy:stä oli yhteydessä kiinteistöliittoon sekä alan eri toimijoihin. Syksyllä 2016 pidetiin ylimääräinen yhtiökokous, jossa annettiin tilannekatsaus.

Kevään 2017 yhtiökokouksessa päätettiin hankinnasta, kustannusten jakamisesta ja muista maksuista. Asunto-osakeyhtiön autopaikat, joita on 60 kappaletta, hallinnoidaan Eiran Pysäköintilaitoksen toimesta. Kokouksessa päätettiin, että autopaikkojen vastikkeella on tarkoitus kattaa kaikki kulut. Yhtiö hankki keskuksen, jonka kulut jaettiin autopaikkavastikkeen mukaisesti. Varsinaisen latauslaitteen sekä kaapelivedot kukin asukas maksoi erikseen. Kustannukset olivat noin 2500€ per asukas.

Turvallinen ja ammattitaitoinen asennus

Lopulta ensimmäisessä vaiheessa latauslaitteet asennettiin 12 paikkaan. Asennukset tehtiin sovitussa aikataulussa kahdessa päivässä. Uuden keskuksen kapasiteetissa on jo valmiiksi huomioitu se, että uusien latauslaitteiden lisääminen järjestelmään ei aiheuta taloyhtiölle lisäkustannuksia. Järjestelmä huolehtii myös siitä, että saatavilla olevaa sähköteknistä kapasiteettia ei ylitetä, puhutaan ns. dynaamisesta kuormanhallinnasta. Mikäli laiteita tarvitaan lisää, on laitteen hankinta ja sen kytkentä osakkaan/asukkaan vastuulla.

Latausratkaisu taloyhtiöösi?

Jos olet kiinnostunut kuulemaan latausratkaisuista lisää tai haluat asiantuntijamme mukaan yhtiökokoukseen, voit tutustua palveluumme lisää alla olevasta painikkeesta.

sähköauton lataus taloyhtiössä as oy eiran kommodori
Älykkäät Keba-latauslaitteet taloyhtiön parkkihallissa

Käytön seuranta

Asunto-osakeyhtiö halusi täyden palvelun konseptin, jolloin Plugit laskuttaa energian käytöstä suoraan asukkaita. Lataavat asukkaat tunnistautuvat RFID-avaimenperällä latauslaitteeseen ennen sähköauton lataamisen aloittamista ja tapahtumat kohdistetaan oikeille käyttäjätileille. Latausenergiasta perityt vastikkeet tilitetään taloyhtiön tilille. ”Näin taloyhtiö säästää kustannuksia, kun energian seurantaan ei tarvita erikseen henkilöä lukemaan energiamittareita ja isännöitsijää laskuttamaan käytettyä energiaa”, sanoo Ari Friman.

Tyytyväiset käyttäjät

Asukkailta saatu palaute on ollut pelkästään positiivista. ”Kaikki on sujunut oikein hienosti ja lataaminen on helppoa”, sanoo Peik Tuomolin As Oy Eiran Kommodorin asukas. ”On myös todella kätevää, että samalla avaimenperällä voi tunnistautua julkisissa latauspisteissä.”, hän jatkaa.


”As Oy Eiran Kommodori on hyvä esimerkki siitä, kuinka nopeasti ladattavat autot voivat taloyhtiössä yleistyä. Taloyhtiössä haluttiin ratkaisu, joka on paitsi turvallinen ja tehokas lataustarkoitukseen, myös helpotusta hallinnolliseen puoleen. Olemme kehittäneet palvelukokonaisuuden, jolla taloyhtiössä voidaan nämä ongelmat ratkaista. Tämä projekti on hyvä esimerkki siitä, kuinka ammattitaitomme latausratkaisujen tarjoajana tulee esiin kokonaisuudessaan”, toteaa myynti- ja markkinointijohtaja Topi Aaltonen Plugit Finlandilta.

Ota yhteyttä

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.