fbpx

Sähköauton latauslaitteen hankinta

Miksi hankkia kiinteä latauslaite sähköautolle?

Sähköauton vakituiseen latauspaikkaan on suositeltavaa hankkia kiinteästi asennettava ja autonvalmistajan hyväksymä latauslaite. Hyväksytty latauslaite on turvallinen autolle, käyttäjälle sekä kiinteistölle.

Kiinteä latauslaite varmistaa ajoneuvon turvallisen, helpon ja nopean lataamisen. Tilapäislatauslaitteella täyssähköauton lataaminen saattaa kestää 12 tuntia, mutta kiinteällä latauslaitteella sähköauton lataus täyteen onnistuu jopa 4–6 tunnissa. Latauslaitteet ovat seinä- tai pylväsasenteisia. Latauslaitteesta riippuen ne ovat myös etäkäytettävissä.

vikavirtasuojakytkin
Kuvassa sininen vikavirtasuojakytkin sekä testipainike. Kuvan laitteessa on 30 mA:n vikavirtasuoja henkilösuojaukseen, mikä estää sähköiskun rikkoontuneista laitteista. Vikavirtasuojan toiminta tulee testata testipainikkeella puolivuosittain.

Kiinteä sähköauton latauslaite on turvallinen

 • Kiinteä sähköauton latauslaite on aina turvallinen käyttäjälle ja kiinteistölle sekä sähköajoneuvolle.
 • Latauslaitteen takana on aina vikavirtasuoja henkilösuojaukseen, mikä suojaa käyttäjää mahdollisissa vikatilanteissa sekä tilanteissa, joissa kaapeli tai latauspistoke on vaurioitunut.
 • Latauslaite keskustelee jatkuvasti auton latausjärjestelmän kanssa, jolloin autossa tapahtuvat häiriötilanteet johtavat aina latauksen keskeyttämiseen.
 • Latauslaite on turvallinen kiinteistölle: Sen kiinteistön sähköverkosta käyttämää tehoa voidaan rajoittaa, jolloin se soveltuu lähes kaikkiin koteihin ja työpaikoille.
 • Latauslaite on varustettavissa myös ylijännitesuojauksella, joka suojaa latauslaitetta ja sähköajoneuvoa sähköverkossa mahdollisesti tapahtuvilta ylijännitepiikeiltä. Näitä voivat aiheuttaa mm. sähköverkon häiriöt, ukkonen tai puiden kaatuminen sähkölinjoille.

Kiinteä sähköauton latauslaite on helppo

 • Kun latausaseman asennusvaiheessa on selvitetty asiakkaan pysäköintitavat (autokatokseen, autotalliin tai muuhun vastaavaan), tulee latauslaite asennetuksi parhaalle paikalle ajatellen sähköauton lataamisen helppoutta ja käytön mukavuutta.
 • Latauslaite asennetaan aina mahdollisimman lähelle auton latauspistokepaikkaa. Autoa on helppo ladata, kun tilapäislatauslaitetta ei tarvitse kaivaa joka kerta erikseen esimerkiksi takaluukusta.
 • Latauslaite on aina valmiina lataukseen: Autoa tulee ladattua lyhyidenkin parkkeerausjaksojen aikana.
 • Useimpiin latauslaitteisiin on asennettavissa energiamittari, jolloin auton lataamiseen käytetty energia on helposti eriteltävissä (esim. taloyhtiöissä tai yrityksissä verottajaa varten).
 • Joissakin latauslaitteissa on mahdollisuus etäkäyttöön, jolloin latausta voidaan etäohjata päälle tai pois päältä. Latauslaitetta voidaan myös kytkeä kiinteistön sähköverkon kuormanhallintajärjestelmään, joka rajoittaa ajoneuvon lataustehoa automaattisesti.

Kiinteä sähköauton latauslaite on nopea

 • Kotiin ja työpaikoille tarkoitetut kiinteät latauslaitteet ovat yleisesti ottaen yksi- tai kolmivaiheisia 16 A–32 A. Latauslaite määritellään yleensä auton mukaan, koska esimerkiksi ladattavat hybridit käyttävät pääsääntöisesti yksivaihelatausta.
 • Latauslaitteella auton akun lataaminen tapahtuu monesti puolet nopeammin kuin auton mukana tulevalla tilapäislatauslaitteella. Ajoneuvon lyhyetkin parkkeeraushetket tuovat mukavasti sähköllä ajettavia kilometrejä sekä säästöjä.
 • Täyssähköauton kuljettajille latauslaite on lähes pakollinen, jotta ajoneuvoa voidaan käyttää täysimääräisesti päivittäisessä liikkumisessa.

Tarve kotilatausasemalle?

Oletko kiinnostunut kotilatausaseman hankinnasta? Voit saada lisätietoa aiheesta myös kotilataajille tarkoitetulta sivultamme tai lataamalla kotilataajille laatimamme oppaan.

Jos olet jo hieman varmempi latausaseman hankinnasta, niin voit myös täyttää esikartoituslomakkeen, jonka jälkeen olemme sinuun yhteydessä antamiesi tietojen perusteella. Tämä on sinulle täysin MAKSUTONTA.

Latauslaitetta hankittaessa tulisi kiinnittää huomiota kolmeen tärkeään asiaan:

1. Latauslaitteen ominaisuudet. Aseman on oltava yhteensopiva auton kanssa, autonvalmistajan hyväksymä ja täyttää tekniset vaatimukset (mm. auton vaatima virran määrä).
2. Latauspaikan sijainti ja käyttöolosuhteet (autotalli, -katos, parkkipaikka, toimisto).
3. Latauslaitteen sopivuus kiinteistön olemassa olevaan sähköverkkoon (varmistetaan lataustapakartoitus).

Ota yhteyttä

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.