fb

Sähköauton latauslaitteen hankinta

Miksi hankkia kiinteä latauslaite sähköautolle?

​Sähköauton vakituiseen latauspaikkaan on suositeltavaa hankkia kiinteästi asennettava ja autonvalmistajan hyväksymä latauslaite. Hyväksytty latauslaite on turvallinen autolle, käyttäjälle sekä kiinteistölle.

Kiinteä latauslaite varmistaa ajoneuvon turvallisen, helpon ja nopean lataamisen. Tilapäislatauslaitteella täyssähköauton lataaminen saattaa kestää 12 tuntia, mutta kiinteällä latauslaitteella akuston täyteen lataaminen onnistuu jopa 4–6 tunnissa. Latauslaitteet ovat seinä- tai pylväsasenteisia. Laitteesta riippuen ne ovat myös etäkäytettävissä.

Turvallisen lataamisen edellytykset on määritelty Seskon lataussuosituksessa.

Tutustu latauslaitteisiin verkkokaupassa >>

Turvallista

 • Kiinteä latauslaite on aina turvallinen käyttäjälle ja kiinteistölle sekä sähköajoneuvolle.
 • Latauslaitteen takana on aina vikavirtasuoja henkilösuojaukseen, mikä suojaa käyttäjää mahdollisissa vikatilanteissa sekä tilanteissa, joissa kaapeli tai latauspistoke on vaurioitunut.
 • Latauslaite ’keskustelee’ jatkuvasti auton latausjärjestelmän kanssa, jolloin autossa tapahtuvat häiriötilanteet johtavat aina latauksen keskeyttämiseen.
 • Latauslaite on turvallinen kiinteistölle: Sen kiinteistön sähköverkosta käyttämää tehoa voidaan rajoittaa, jolloin se soveltuu lähes kaikkiin koteihin ja työpaikoille.
 • Latauslaite on varustettavissa myös ylijännitesuojauksella, joka suojaa latauslaitetta ja sähköajoneuvoa sähköverkossa mahdollisesti tapahtuvilta ylijännitepiikeiltä. Näitä voivat aiheuttaa mm. sähköverkon häiriöt, ukkonen tai puiden kaatuminen sähkölinjoille.
vikavirtasuojakytkin
Kuvassa sininen vikavirtasuojakytkin sekä testipainike. Kuvan laitteessa on 30 mA:n vikavirtasuoja henkilösuojaukseen, mikä estää sähköiskun rikkoontuneista laitteista. Vikavirtasuojan toiminta tulee testata testipainikkeella puolivuosittain.
Sahkoauton lataus kotona opas

Sähköauton lataaminen kotona -opas

Lue oppaasta, mitä kannattaa huomioida ja miten hanke etenee.

Helppoa

 • Kun latauslaitteen asennusvaiheessa on selvitetty asiakkaan pysäköintitavat (autokatokseen, autotalliin tai muuhun vastaavaan), tulee latauslaite asennetuksi parhaalle paikalle ajatellen sähköauton lataamisen helppoutta ja käytön mukavuutta.
 • Latauslaite asennetaan aina mahdollisimman lähelle auton latauspistokepaikkaa. Autoa on helppo ladata, kun tilapäislatauslaitetta ei tarvitse kaivaa joka kerta erikseen esimerkiksi takaluukusta.
 • Latauslaite on aina valmiina lataukseen: Autoa tulee ladattua lyhyidenkin parkkeerausjaksojen aikana.
 • Useimpiin latauslaitteisiin on asennettavissa energiamittari, jolloin auton lataamiseen käytetty energia on helposti eriteltävissä (esim. taloyhtiöissä tai yrityksissä verottajaa varten).
 • Joissakin latauslaitteissa on mahdollisuus etäkäyttöön, jolloin latausta voidaan etäohjata päälle tai pois päältä. Latauslaite voidaan myös kytkeä kiinteistön sähköverkon kuormanhallintajärjestelmään, joka rajoittaa ajoneuvon lataustehoa automaattisesti.

Nopeaa

 • Kotiin ja työpaikoille tarkoitetut kiinteät latauslaitteet ovat yleisesti ottaen yksi- tai kolmivaiheisia 16 A–32 A. Laite määritellään yleensä auton mukaan, koska esimerkiksi ladattavat hybridit käyttävät pääsääntöisesti yksivaihelatausta.
 • Latauslaitteella auton akun lataaminen tapahtuu monesti puolet nopeammin kuin auton mukana tulevalla tilapäislatauslaitteella. Ajoneuvon lyhyetkin parkkeeraushetket tuovat mukavasti sähköllä ajettavia kilometrejä sekä säästöjä.
 • Täyssähköauton kuljettajille latauslaite on lähes pakollinen, jotta ajoneuvoa voidaan käyttää täysimääräisesti päivittäisessä liikkumisessa.
Sähköauton lataus kotipihassa kiinteällä latauslaitteella

Latauslaitetta hankittaessa tulisi kiinnittää huomiota kolmeen tärkeään asiaan:

1. Latauslaitteen ominaisuudet. Laitteen on oltava yhteensopiva auton kanssa, autonvalmistajan hyväksymä ja täyttää tekniset vaatimukset (mm. auton vaatima virran määrä).

2. Latauspaikan sijainti ja käyttöolosuhteet (autotalli, -katos, parkkipaikka, toimisto).

​3. Latauslaitteen sopivuus kiinteistön olemassa olevaan sähköverkkoon (varmistetaan lataustapakartoitus).

Kotilatauslaitteet PlugItin verkkokaupasta

PlugItin verkkokaupasta voit tilata laadukkaat latauslaitteet. Kauttamme saat asiantuntevan opastuksen latauslaitteen valintaan.

Siirry verkkokauppaan >>

Latausratkaisu kotiisi?

Me Plugitilla tarjoamme latausratkaisuja, jotka kestävät aikaa eivätkä sitouta sinua yksittäiseen palveluntarjoajaan.

 

Latauslaitteen toimittamisen lisäksi teemme puhelinkartoituksen sekä latauslaitteen asennuksen.

Voit olla kiinnostunut myös näistä

Ota yhteyttä!

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa "Sähköauton kotilataus" -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä

SOITA MEILLE

0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.