fb

Sähköautojen lataamiselle on neljä erilaista tapaa. Lataustapa 3 (Mode 3) tarkoittaa ladattavan ajoneuvon peruslataamista eli lataamista kiinteästi asennetulla latauslaitteella.

Lataustapa 1 (Mode 1),
Kevyiden sähköajoneuvojen lataaminen

Kevyet ja pienikokoiset sähköajoneuvot sekä -laitteet(sähköpolkupyörät, skootterit, ruohonleikkurit) ladataan käyttämällä lataustapaa yksi. Tässä sähköajoneuvon latauskaapeli liitetään normaaliin kotipistorasiaan.

​Lataustapa ei sovellu pitkäaikaiseen lataamiseen, sillä latauskaapeli ja liitin kuumenevat käytössä.

lataustapa 1 mode 1
Lataustapa 1 (Mode 1) tarkoittaa kevyiden sähköajoneuvojen lataamista.

Lataustapa 2 (Mode 2),
Lataaminen tilapäislatauslaitteella

Lataustavassa kaksi sähköajoneuvoa ladataan normaalisti kotipistorasiasta, mutta latauskaapelissa on latausvirranrajoitin. Tällainen latauskaapeli tulee usein ladattavan sähköajoneuvon mukana. Lataustavan kaksi kaapelissa ei kuitenkaan yleensä ole vikavirtasuojaa, joka ennaltaehkäisee mahdollisia ongelmatilanteita. Auton mukana tuleva tilapäislatauslaite (kaapeli) on tarkoitettu vain auton tilapäiseen lataamiseen, esimerkiksi matkoilla.

lataustapa 2 mode 2

Lataustapa 3 (Mode 3),
​Lataaminen kiinteällä latauslaitteella

Lataustavassa kolme sähköajoneuvoa ladataan kiinteällä latauslaitteella. Tämä on sähköauton varsinainen ja pääasiallinen lataustapa. Laadukas ja autovalmistajan hyväksymä latauslaite takaa turvallisen ja helpon lataamisen. Ladattavan ajoneuvon vakituinen latauspaikka (kotona, työpaikalla jne.) tulee varustaa kiinteällä latauslaitteella. Ajoneuvon akkujen lataaminen kestää n. 1-6 tuntia autosta riippuen.

lataustapa 3 mode 3

​Lataustapa 4 (Mode 4),
​Pika- / teholataus

Lataustavalla 4 tarkoitetaan sähköajoneuvon pika- / teholatausta. Tässä lataustavassa käytetään auton ulkopuolista tasavirtalaturia. Osa julkisista latauspisteistä on pikalatauspisteitä. Pikalatauksessa auton akut saa ladattua 80 %:sesti n. puolessa tunnissa. Kaikki ladattavat ajoneuvot eivät kuitenkaan sovellu pikaladattaviksi.

lataustapa 4 mode 4
Lataustapa 4 (Mode 4) tarkoittaa ajoneuvon pikalatausta.

Ota yhteyttä!

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä

SOITA MEILLE

0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.