fb

”Orionin autopolitiikan kulmakivet ovat kustannustehokkuus ja vastuullisuus”, toteaa Fleet Manager Tero Pietikäinen. Meillä on noin 200 työsuhdeautoa, joten ajotavalla voidaan vaikuttaa käyttökustannuksiin. Pietikäinen järjesti EcoDrive koulutuksen työntekijöille ja tämän ansiosta saatiin merkittäviä säästöjä polttoainekustannuksissa. ”Vastaavasti tarjoamalla vähäpäästöisiä autoja työsuhdeautoiksi vähennetään hiilidioksidipäästöjä”, hän jatkaa. Yrityksen tavoitteena on tiputtaa päästöjä vuosittain 5g/km vuoteen 2020 mennessä.

Yrityksellä on yksi täyssähköauto, ladattavia hybridejä sekä polttomoottoriautoja omassa fleetissään. Mielenkiinto ladattavia hybridejä kohtaan on noussut ja työntekijöillä onkin näitä autoja myös omassa käytössään. Orion haluaakin tarjota latauspisteitä Espoon toimipisteen parkkipaikalla sekä vieraille (2 paikkaa), että työntekijöille (12 paikkaa).

Työntekijöille varatut paikat ovatkin ahkerassa käytössä. Työntekijä tunnistautuu henkilökortilla latauslaitteessa, jolloin lataustapahtumat rekisteröityvät Plugitin tarjoamaan taustajärjestelmään. Veroteknisistä syistä ladatun energian kustannus pitää veloittaa niiltä työntekijöiltä, joilla ei ole täyttä autoetua. Kulutetun energian määrää seurataan taustajärjestelmästä ja Tero toimittaa raportin palkkahallinnolle neljännesvuosittain.

Taustajärjestelmän avulla Tero saa helposti tietoa ladatuista kilometreistä, säästetyistä hiilidioksidipäästöistä, kulutetusta energiasta. ”Työsuhdeautojen hallinnoiminen on lähes kokopäiväinen työ, joten näiden tietojen saaminen helposti ja nopeasti on oleellista”, sanoo Tero.

Vieraspaikkojen hallinta hoituu aulaemännän toimesta niin ikään Plugitin taustajärjestelmällä. Vieras ilmoittautuu aulassa ja aulaemäntä laittaa latauksen alkamaan omalta työpisteeltään.

”Olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Plugitin kanssa. Ammattitaitoinen henkilökunta ja ystävällinen asiakaspalvelu on myös Orionin arvoja, joten edellytämme samanlaista asennetta myös yhteistyökumppaneiltamme”, toteaa Tero Pietikäinen.

Vastuullista autopolitiikkaa Orionilla
Työntekijöiden latauspisteet parkkipaikalla

Voit olla kiinnostunut myös näistä

Ota yhteyttä!

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä

SOITA MEILLE

0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.