fbpx

Näin se tehtiin: Kaksi erilaista taloyhtiön tarinaa sähköautojen latausratkaisusta​

Sähköautojen lataamisessa taloyhtiössä on syytä ottaa huomioon yhdenvertaisuus, eli kaikilla autopaikoilla tulee olla mahdollisuus ladata ajoneuvoa niin että virtaa riittää kaikille. Lisäksi tulee varmistua siitä, että latauskulut kohdistuvat lataajalle. Latausratkaisut räätälöidään aina kiinteistökohtaisesti lataustarpeiden mukaan.

sähköauto lataamassa taloyhtiö tähtikaari

Latausratkaisu pienelle taloyhtiölle

Viidestä paritalosta muodostuvan Asunto Oy Vantaan Tähtikaaren syyt latausratkaisun hankkimiseksi olivat selvät: Kiinteistön arvon säilyttäminen sekä sähköverkon tuominen nykypäivään niin, että kaikilta kymmeneltä autopaikalta voidaan ladata sähköautoa tai hybridiä.

Jokainen latauslaite kaapeloitiin suoraan kunkin huoneiston sähkömittarille, eli lataussähkön kustannukset ohjautuvat kunkin osakkaan asunnon sähkölaskulle.

Latausjärjestelmä on suunniteltu niin, että koko kiinteistön sähkönkulutusta seurataan reaaliaikaisesti. Mikäli sähkönkulutus on suurta, latauslaitteet alentavat automaattisesti lataustehoa. Kun sähkönkulutus laskee esimerkiksi yöaikaan, latausteho nousee. Tavoitteena on tarjota mahdollisimman paljon energiaa autoille lataamiseen.

Asennusprojekti kesti kaikkineen viisi päivää. Projekti sisälsi myös asfaltin avaamisen, kaapeleiden viennin maan alle ja asennukset latauslaitteille. Laturit sijaitsevat autokatoksessa, joka on hyvä paikka sähköauton lataukselle sen suojaisuuden ansiosta. Lämmitystolpat ovat jokaisella autopaikalla vielä käytettävissä, mutta autoja niistä ei ladata, vaan ne on tarkoitettu edelleen polttomoottoriautojen moottori- ja sisätilalämmitykseen.

Projektin alkaessa vuonna 2020 taloyhtiössä oli yksi ladattava auto. Noin puolitoistavuotta myöhemmin ladattavia autojen määrä kolme. Kun yhtiön osakas jatkossa haluaa vaihtaa autonsa ladattavaan hybridiin tai täyssähköautoon, latausjärjestelmän laajentaminen käy helposti.

Lue koko referenssitarina

Nayttokuva 2022 6 17 kello 11.51.08

Latausratkaisu taloyhtiöösi?

Jos olet kiinnostunut kuulemaan latausratkaisuista lisää tai haluat asiantuntijamme mukaan yhtiökokoukseen, voit tutustua palveluumme lisää alla olevasta painikkeesta.

Latausratkaisu suurelle taloyhtiölle

Plugit sähköisti Helsingin Vallilassa sijaitsevassa Konepajan alueella kymmeniä taloyhtiöitä ja satoja autopaikkoja. Plugit Finland valittiin toimittajaksi kokonaisvaltaisen toimituksen ja sopivan palvelukonseptin ansiosta. Taloyhtiöt toteuttivat infran hankinnan yhteisprojektina ja kustannukset jaettiin yhtiökohtaisesti autopaikkojen suhteessa. Plugit Finland oli ylivoimaisesti paras vaihtoehto toimituksen kokonaisvaltaisuuden sekä palvelukonseptinsa ansiosta.

Hanke hyväksytettiin jokaisen yhtiön yhtiökokouksessa erikseen. Niinpä konseptin piti olla selkeä, jokaisen ymmärrettävissä ja hyväksyttävissä sekä maksujen tuli kohdistua oikein. Yhtiöt hakivat hankkeelle ARAn tuen ja veloittivat loppuosan kaikilta autopaikkaosakkailtaan tasan jaettuna.

Jotta lataaminen saatiin toteutettua, latausratkaisuun sisällytettiin sähkönjakelun, latauspisteiden toimittamisen ja käyttökustannusten kohdistamisen lisäksi muut operointipalvelut. muun muassa tiedonsiirto, etäohjaus, energian hankinta, käytön laitekohtainen mittaus sekä laskutuspalvelu. Lisäksi haluttiin turvata koko järjestelmää koskevat ylläpito-, tuki- ja asiantuntijapalvelut yhdestä paikasta.

Kokonaistoimitus luotettavalta toimittajalta kiinteällä hinnalla oli ainoa järkevä mahdollisuus toteuttaa tällainen hanke. Plugit toimitti kaiken tarvittavan asennettuna ja tuottaa jatkossa järjestelmän toimivuuden kannalta keskeiset palvelut, kuten ylläpidon ja asiakaspalvelun.

Lue koko referenssitarina

Ota meihin yhteyttä, niin sovitaan aika taloyhtiönne veloituksettomalle  kartoitukselle.

Ota yhteyttä

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Scroll to Top

SOITA MEILLE
0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

asiakaspalvelu@plugit.fi

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Oli mielessäsi pieni tai iso toive tai kysymys, jätä yhteystietosi ja me palaamme asiaan pikimmiten! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Plugit Caas - oppaan lataus

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiantuntijatapaamisen ajankohta

Nimi*
Ehdota meille sinulle sopivaa ajankohtaa, palaamme pian asiaan.
Tietosuoja*

Taloyhtiön lataustapakartoitus

Kartoituksen tilaaja*
Tietosuoja*

Lataa ”Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton lataus taloyhtiössä” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa ”Sähköauton kotilataus” -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.