fb

3 Vinkkiä sähköauton latauskaapelin valintaan

Sähköautoihin on olemassa kahta erilaista latauskaapelia käyttötarkoituksen mukaan

Tilapäislatauskaapeli

Tilapäislatauskaapeli, jolla auton saa ladattua tavallisesta kotitalouspistorasiasta, tulee auton mukana. Tilapäislatauskaapelissa toinen pää on auton latausstandardin mukaan joko tyypin 1 tai tyypin 2 pistoke ja toinen pää suko-pistoke.

Tyyppi 2

Tyypin 2 kaapeli, jolla auton saa ladattua rasiamallisista latauspisteistä (mm. julkiset latauspisteet), tulee useiden autojen mukana, mutta ei kaikkien. Tyypin 2 kaapelissa toinen pää on auton latausstandardin mukaan joko tyypin 1 tai tyypin 2 pistoke ja toinen pää aina tyypin 2 pistoke.

Vinkit on pääosin kirjoitettu tyypin 2 latauskaapelin valintaan, mutta toimivat myös tilapäislatauskaapeleiden kohdalla, mikäli sellaista tarvitsee jossain vaiheessa uusia.


Vinkit latauskaapelin valintaan.

1. Varmista auton latauspistokkeen tyyppi

Suurin asia, mikä kaapelin valinnassa voi mennä pieleen, on valita kaapeli väärään automalliin. ​Tärkeintä on siis valita latauskaapeli sen mukaan, mikä sopii oman auton merkkiin ja malliin. Markkinoilta löytyy autoja varustettuna kahdella eri pistorasiatyypillä.

Tyyppi 1 -standardi on käytössä esimerkiksi Nissanin ja Mitsubishin ladattavissa autoissa.

Tyyppi 2 -standardi on käytössä eurooppalaisissa autoissa sekä Teslassa.


Sahkoauton lataus oppaat

Oppaat sähköauton lataamiseen

Lue, mitä kannattaa huomioida taloyhtiössä, kotona tai yrityksessä ja miten hanke etenee.

2. Selvitä, kuinka nopeasti autosi latautuu

Latauskaapeleita on eri tehoisia.

Varsinkin suurella teholla lataavien autojen kohdalla on tärkeää, että kaapeli ei ole latauslaitteen ja auton välissä rajoittamassa lataustehoa. Tästä syystä näihin autoihin suositellaan käytettäväksi 3x32A Tyypin 2 latauskaapeleita.

Kyseinen 3x32A:n kaapeli soveltuu kaikkien ladattavien autojen lataamiseen ja on siten hyvä valinta autoon kuin autoon. Yhdestä vaiheesta lataavat autot eivät pysty hyödyntämään kaapelia täysimääräisenä, mutta kaapeli palvelee myös tulevaisuuden tarpeita, mikäli ajattelee seuraavaksi hankkivansa tehokkaammalla laturilla varustetun ajoneuvon.

Tavalliselle 3,6 kW:n (1x16A) laturin omaavalle autolle maksimilataustehon riittää varmistamaan 1x20A tehoinen kaapeli. Tämän kaapelin etuna on, että se on kevyempi ja helpompi käsitellä verrattuna 3x32A:n kaapeliin.


3. Latauspistokkeen paikka autossa vaikuttaa kaapelin pituuteen

Latauskaapelin valintaan saattaa jossain määrin vaikuttaa myös latauspistokkeen sijainti autossa. Erityisesti niiden autojen kanssa, joissa latauspistoke sijaitsee jommalla kummalla sivulla (etu- tai takarenkaan vieressä), saattaa tulla vastaan tilanne, että nelimetrinen latauskaapeli ei aina ylety latauspistokkeelta latauslaitteelle. Tämä ongelma esiintyy lähinnä niissä tilanteissa, kun latauslaite sijaitsee parkkiruudun vastakkaisella reunalla kuin auton latauspistoke.

Mikäli haluaa varmistaa latauskaapelin pituuden riittävyyden tilanteessa kuin tilanteessa, voi harkita pidemmän (kuin nelimetrisen) kaapelin hankkimista.


Kaapelit Plugitin verkkokaupasta

Plugitin verkkokaupassa myytävillä sähköautojen latauskaapeleilla lataat autosi helposti ja turvallisesti. Kaikki myynnissä olevat latauskaapelit ovat autonvalmistajien testaamia ja hyväksymiä.

Siirry verkkokauppaan

Etsitkö latausratkaisua?

Me Plugitilla emme toimita pelkästään yksittäisiä latauslaitteita, vaan rakennamme kestäviä latausratkaisuja kaikenkokoisiin tarpeisiin.

 

Latausjärjestelmissä otamme huomioon, että ne kestävät aikaa, käyttöä ja ovat skaalautuvia eli latauslaitteita voidaan tulevien vuosien aikana lisätä olemassaolevaan latausjärjestelmään.

Voit olla kiinnostunut myös näistä

Ota yhteyttä!

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lataa "Sähköauton latausjärjestelmä työpaikalle" -opas

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä

SOITA MEILLE

0207 350 330

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

Asiani koskee*
Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.