Levin koeajoviikot saivat erinomaista palautetta

Palautekysely vahvisti, että sähköautojen koeajoviikot Levillä koettiin huipputapahtumaksi.

Plugit Finland Oy järjesti keväällä 2015 sähköautojen koeajoviikot Levillä hotelli Hullu Poron sähköautojen latauskentällä, Poron Plugarilla. Koeajoja oli viikon jokaisena päivänä kello 10-18 välillä. Koeajojen tukikohtana toimi hotelli Hullu Poron aula ja sähköautojen latauskenttä. Koeajettavissa oli viisi eri automallia, joista neljä oli täyssähköautoja (Mercedes-Benz B Electric Drive, Nissan LEAF, Nissan e-NV200 ja Tesla Model S 85) ja yksi ladattava hybridi (Mercedes-Benz S 500 Plug-In Hybrid).

Jo koeajoviikkojen aikana koeajajista huokui tyytyväisyys ja innostuneisuus Levin tapahtumaa sekä sähköautoilua kohtaan. Sama tunnelma välittyi myös suorittamamme palautekyselyn vastauksista, jotka olivat erittäin positiivisia. Saimme suuren määrän myös vapaapalautteita, joista kaikista välittyi sama sanoma: "Kiitos! Erinomainen kokemus ja kiinnostus sähköauton hankintaan nousi merkittävästi."

Sähköautojen koeajoviikot Levillä keväällä 2015

 • Yhteensä 7 koeajoviikkoa keväällä 2015
 • Koeajojen lähtö- ja päätöspisteenä toimi hotelli Hullu Poron sähköautojen latauskenttä, Poron Plugari
 • Koeajettavissa oli yhteensä 5 automallia
 • Koeajoviikoilla kävi yhteensä 350 koeajajaa
 • Latauskenttään ja koeajopisteeseen kävi viikkojen aikana tutustumassa yhteenä 1 300 vierailijaa

Palautekyselyn vastauksetKaikki palautekyselyyn vastanneet koejajat kokivat, että koeajon varaaminen oli helppoa. ​Koeajojen varaaminen oli pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi, ja se oli mahdollista tehdä puhelimitse tai osoitteesta www.poronplugari.fi löytyvän varauskalenterin avulla. Noin puolet koeajoista varattiin puhelimitse ja puolet varausjärjestelmän kautta.Yli 98 % kyselyyn vastanneista koeajajista koki, että koeajojärjestelyt hoituivat erinomaisesti tai hyvin. "Erinomaisesti"-vastauksen antaneita koeajajia oli 78,4 %. Koeajot alkoivat ja päättyivät hotelli Hullu Poron sähköautojen latauskentällä, Poron Plugarilla. Koeajohenkilökunta opasti auton lataamiseen sekä kävi auton toiminnallisuuksia läpi.Vastanneista koeajajista 96 % oli sitä mieltä, että henkilökunnan asiantuntemus oli erinomaista tai hyvää. Koeajojen henkilökunta kertoi koeajajille sekä heidän koeajamansa auton ominaisuuksista, sen lataamisesta sekä sähköisestä liikenteestä yleisesti.​Kaikki palautekyselyyn vastanneet koeajat olivat tyytyväisiä koeajamaansa autoon.

Sähköautot sekä sähköinen liikkuminen tekivät selvästi vaikutuksen koeajajiin.89%:lla palautekyselyyn vastanneista koeajajista koeajo lisäsi kiinnostusta kyseistä ajoneuvoa kohtaan.​Yli 85 % kyselyyn vastanneista koeajajista koki, että koeajo lisäsi tietämystä sähköisestä liikenteestä.
Tämä on ymmärrettävää, sillä suurin osa koeajaneista sai ensikosketuksensa sähköautoiluun Poron Plugarin sähköautojen koeajoviikoilla. Auton ominaisuuksien lisäksi koeajohenkilökunnan tehtävänä oli myös kertoa koeajajille sähköisestä liikenteestä yleisesti.


Vapaapalautetta koeajajilta

 • "Hienoa, että järjestitte koeajomahdollisuuden."
 • "Erinomainen idea tuoda koeajot ihmisten luoksen paikkaan missä on ylimääräistä aikaa."
 • "Kiitos! Erinomainen kokemus ja kiinnostus sähköauton hankintaan nousi merkittävästi."
 • "Hyvä idea pitää useita erimerkkisiä autoja ajettavana ja ihmeteltävänä samalla kertaa."
 • "Hieno tilaisuus päästä kokeilemaan uutta tekniikkaa. Lisää tällaisia koeajotilaisuuksia."
 • "Henkilökunnalla loistavat tiedot ja vastaukset askarruttaviin kysymyksiin."
 • "Mukava tempaus, kannattaa jatkaa."
 • "Hyvä tunnelma."
 • "Hyvää työtä teette, tsemppiä ja kaikkea hyvää!"
 • "Hyvä idea ja toteutus, kiitos!"


Lue myös seuraavat artikkelit

PlugIt on ollut mukana Hullu Poron latauskentän suunnittelu- ja rakennustöissä.

Sähköautojen latauskenttä hotelli Hullu Poron edustalle
​- PlugIt mukana suunnittelu- ja asennustöissä

Sähköauton lataaminen Levillä on jatkossa helppoa, sillä hotelli Hullu Poro edustalle valmistuu kuusipaikkainen sähköautojen latauskenttä.

Lue lisää

Tervetuloa ajamaan sähköautoja Poron Plugarille. Koeajot käynnissä viikot 8–9 sekä 11–15. Varaa oma koeajoaikasi heti. 

Sähköautojen koeajoviikoilla mukana

Poron Plugarin sähköautojen koeajoviikoilla on mukana mielenkiintoisia ladattavia ajoneuvoja.

Lue lisää