Valmiina palvelemaan sähköautoilijoita

Plugitin asiakaspalvelupäällikkö Marianna Piippola opastaa sähköautoilijoita ja autokauppiaita lataamiseen maailmaan.
Marianna Piippola on Plugitin asiakaspalvelupäällikkö.
Marianna Piippola on Plugitin asiakaspalvelupäällikkö.

"Sähköautot ovat mahtavia"

Plugitin asiakaspalvelussa on puhaltanut tämän vuoden alusta uudet tuulet, kun iloinen ja täsmällinen Marianna Piippola aloitti asiakaspalvelupäällikön tehtävissä.

"Autot ovat kiinnostaneet aina minua. Jo ennen työskentelyä Plugitilla olen seurannut mielenkiinnolla uutisointia sähköautoilun tiimoilta. Kestävän kehityksen teemat ovat tulleet jo opinnoissani tutuiksi ja koen ne tärkeiksi asioiksi", Piippola kertoo.

Vaikka Piippola olikin jo entuudestaan kiinnostunut autoista, lähempi kosketus ladattaviin autoihin on kuitenkin tullut työn kautta. Viime kuukausien aikana hänelle on tullut tutuksi ladattavien autojen kirjo ja niiden tekniset ominaisuudet.

"Ladattavat autot ovat mahtavia! Olen päässyt ajamaan monenlaisia sähköautoja ja ladattavia hybridiautoja ja huomannut, että esimerkiksi ladattavalla hybridillä ajamisessa sähköajon maksimaalisesta hyödyntämisestä tulee se ”juttu”. Täyssähköautoissa puolestaan pidän niiden hiljaisuudesta ja sähäkkyydestä", Piippola kertoo innostuneena.

Sähköautoilijan asialla

Piippolan päivät täyttyvät muun muassa lataustapakartoitusten varauksista, yhteydenpidosta automyyjiin sekä erilaisissa neuvontatehtävissä.

"Lataustapakartoitusta suosittelen kaikille kiinteistöille, joista sähköautoja ladataan. Kartoitus on sähköturvallisuustarkastus. Samalla asiantuntijamme kertoo kohteeseen sopivista latausratkaisuista. Näin sähköautoilija saa koko osaamisemme käyttöön, ja mikä parasta, useilla automerkeillä automaahantuoja maksaa palvelun sinulle", selvittää Piippola.

Julkisten latauspisteiden määrän lisäämiseksi Piippola vinkkaa sähkö- ja hybridiautoilijoille, että liikkuessaan kannattaa kysellä kysellä latauspisteiden perään niissä paikoissa, joissa sellaisia ei vielä ole.

"Valtio tukee julkisten pisteiden rakentamista nyt. Jos lempimarketissanne, liikunta- tai kauppakeskuksessanne ei latauspistettä vielä ole, kannattaa jättää asiakaspalautetta sellaisen puuttumisesta. Näin voi itse vaikuttaa latauspisteiden määrän nousuun", Piippola selvittää.

Plugitilla on tekemisen meininki

Piippola kertoo saaneensa Plugitilla hyvän perehdytyksen latauslaitteisiin, sähköautoiluun ja lataukseen liittyviin asioihin.

"Meillä on täällä tekemisen meininki, ala on nosteessa ja tekemistä riittää. Työssäni parasta on mukavat asiakkaat ja ratkaisujen tarjoaminen heille, plussana tulee mielenkiintoinen toimiala ja mahdollisuus nähdä ja kokea autoalan uudet tuulet näköalapaikalta. Moni ostaa nyt ensimmäisen ladattavan autonsa ja autan mielelläni kaikissa lataamiseen liittyvissä kysymyksissä", Piippola summaa.Lue myös

Hotellialalta sähköautoilun maailmaan

Plugitin myyntitiimi on vahvistunut kovan luokan osaajalla, kun hotellialalla mittavan uran tehnyt Esko Paalasmaa on aloittanut Senior Advisorin roolissa.

Lue lisää

Veho Mercedes-Benzin syntymäpäivillä Plugitin oli edustamassa uusi työntekijä Otto Kahra. 

Edustustehtävissä Veho Mercedes-Benz Airportissa

Vantaalla sijaitseva Veho Mercedes-Benz Airport vietti maaliskuussa 1-vuotisjuhliaan. Mukana tapahtumassa oli myös Plugit ja uusi Key Account Managerimme Otto Kahra.

Lue lisää