GCR: BMW i3 sähköauton tuotantoa lisätään

BMW i3 myy hyvin Euroopassa
BMW i3 myy hyvin Euroopassa
BMW i3 on ollut suuri ja kunnianhimoinen ponnistus valmistajaltaan. Onneksi i3 on osoittautunut kannatavaksi hankkeeksi.
Euroopassa on innostuttu tästä uudesta täyssähköautosta toden teolla. BMW suunnitteli valmistavansa i3:a noin 10 000 kappaletta tänä vuonna. Kuitenkin jo tähän mennessä näitä täyssähköautoja on valmistettu jo 5000. Niinpä BMW:n johtajat päättivät muutta koko vuoden valmistusarvion kaksin kertaiseksi alkuperäiseen verrattuna suuren kysynnän vuoksi. BMW i3 onkin myydyin Plug-In-sähköauto Saksassa tähän mennessä.

Ensimmäinen versio i3:sta julkaistiin kesällä 2013. Auto tuli myyntiin saman vuoden syksyllä. Nyt BMW on lanseeraamassa auton USA:n markkinoille, joilta se odottaa tilauspiikkiä. Suomeen BMW i3 ei ole tulossa vielä tänä vuonna.
BMW i3 on ketterä sähkäauto
BMW i3 on ketterä sähkäauto
BMW i3 hyödyntää niin sanottua one-pedal-drive:a. Kyseisessä tekniikassa auton moottori jarruttaa voimakkaasti, kun kaasua vähennetään. Jarrutuksessa syntynyt energia latautuu auton akkuihin lisäten toimintamatkaa. BMW i3 pysähtyy kokonaan ilman jarrupolkimen painamista one-pedal-driven ansiosta. Samaa tekniikkaa käytetään myös muun muassa Tesla Model S:ssä.

Täyssähköauto BMW i3:n toimintamatka on ajotavasta ja -olosuhteista riippuen noin 130 kilometriä. BMW i3 on saatavilla myös range extenderillä varustettuna. Tällöin autossa on pieni bensiinillä toimiva moottori, joka alkaa toimimaan vasta silloin, kun sähkö on loppumaisillaan. Range extender lisää toimintamatkaa noin 320 kilometriä. BMW painottaa, että kyseistä moottoria ei ole tarkoitus käyttää jatkuvasti, vaan pelkästään ”hätätapauksissa”. Auton muotoilu on omaleimaista ja modernia sekä skandinaavisen minimalistista. Suunnitelun lähtökohtana on ollut tehdä toimiva kaupunkiauto, jossa on tilantunnetta. Autosta on hyvä näkyvyys, mikä on kaupunkiolosuhteissa tärkeä ominaisuus. BMW i3: sisustusta kehuttiin rentouttavaksi. Se sopii loistavasti ruuhkaiseen ja hektiseen kaupunkiympäristöön. Täyssähköauto i3 on helppo ja rentouttava ajaa, sen käyttäytyminen eri tilanteissa on myös ennustettavaa. Nämä ominaisuudet tekevät BMW i3:sta hyvän kaupunkiauton.


Lähde: Green car reports