IS: Ladattavien ajoneuvojen myyntimäärät hurjassa kasvussa

Myydyimmät ladattavat ajoneuvot ovat olleen Nissan Leaf, Tesla Model S ja Volvo V60 Plug-In Hybrid
Myydyimmät ladattavat ajoneuvot ovat olleen Nissan Leaf, Tesla Model S ja Volvo V60 Plug-In Hybrid
Lukumäärä on kaksinkertaistunut vuodessa.

Viimeisten kahdentoista kuukauden aikan Suomessa on myyty 259 ladattavaa ajoneuvoa. Määrä on lähes puolet kaikista rekisteröidyistä ladattavista ajoneuvoista.

Suomessa oli heinäkuun lopussa 581 ladattavaa ajoneuvoa rekisterissä. Trafin tuorein tilasto kertoo, että ladattavien ajoneuvojen rekisteröintimäärä on tuplaantunut vuosittain.

Kuluvana vuonna ladattavia autoja on luovutettu tilaajilleen jo yhteensä 138 kappaletta. Tähän mennessä vuoden myydyimmäksi ladattavaksi ajoneuvoksi on noussut urheilullinen täyssähköauto Tesla Model S, jonka suosion odotetaan kasvavan entisestään. Kyseisiä autoja on rekisteröity tämän vuoden aikana jo 50 kappaletta. Muita runsaimmin myytyjä ladattavia automalleja ovat olleet Volvo V60 Plug-In Hybrid ja ketterä täyssähköauto Nissan Leaf. Myös ladattava hybridi Mitsubishi Outlander PHEV on nauttinut autonostajien suosiosta.


Sähköinen liikenne -hankkeen koordinaattori Elias Pöyry arvio Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa ladattavien ajoneuvojen myyntipiikin osuvan ensi vuoden alkupuolelle.

- Vuodenvaihteessa markkinoille tulee eurooppalaisten merkkien kärkikaartia, Volkswagen-konsernin VW eGolf ja VW eUp täyssähköautot sekä VW Golf GTE ja Audi A3 e-tron -pistokehybridit. Premium–luokassa markkinoiden kiinnostavin uutuus on Porche Cayenne –pistokehybridi, Pöyry kertoo.
- Tämän syksyn aikana saadaan maahan myös Nissan e-NV200 -tila-auto, josta on saatavilla sekä henkilö– että tavarankuljetusversio. e-NV200 on markkinoiden ensimmäinen täyssähköinen jakeluauto.

PlugItin yhteistyökumppani, autoleasing-yhtiö Sectolta kerrotaan, että useita ennakkotilauksia uusista ladattavien ajoneuvojen malleista on tullut.


Lähde: Ilta-Sanomat