Nokian Renkailta sähköautoille kehitetyt talvirenkaat

Sähköautojen yleistymisen myötä rengasvalmistajat kehittävät edistyksellisiä energiapihejä rengasmalleja.


Uusi Nokian Hakkapeliitta R2 – Northern green safety
  • Äärimmäisen alhainen vierintävastus maksimoi toimintasäteen
  • Ensiluokkaisen turvallinen jäällä ja lumella
  • Mukava ja hiljainen ajotuntuma pohjoisen karkeilla teillä
  • Uutuusmallin koko: 155/70R19 84Q​Kevyet ja energiatehokkaasti huippuunsa viritetyt sähköautot vaativat renkailta paljon. Nokian Renkaat onkin kehittänyt erityisesti sähköautoille tarkoitetun talvirengasmallin. Uusi Nokian Hakkapeliitta R2 on samalla markkinoiden energiapihein nastaton talvirengasmalli. Pohjoisiin talviolosuhteisiin suunnitellussa renkaassa yhdistyvät alhainen vierintävastus, ensiluokkainen pito sekä hyvä ajomukavuus.

Alhainen vierintävastus vähentää liikkumiseen tarvittavan energian määrää. Sähköautoilija voikin siten kevyesti rullaavilla Hakkapeliitta R2:lla saada pidennettyä ajoneuvonsa toimintasädettä talviolosuhteissa. Vierintävastus tarkoittaa renkaan tiekosketuksen vaatimaa energiaa, jonka vähentäminen edellyttää renkaan rakenteen, pintamallin ja kumisekoitusten optimoimista sopivaksi. Laadukkaiden talvirenkaiden vierintävastus on jopa kesärenkaita alhaisempi, ja siten parempi. Muihin markkinoilla oleviin renkaisiin verrattuna Hakkapeliitta R2 tarjoaa 30 prosenttia alhaisemman vierintävastuksen.

Katso video

Videolla tutustutaan Hakkapeliitta R2:n ominaisuuksiin.

Polttoainetehokkuudessa ensimmäisenä EU-rengasmerkinnän A-luokkaan sijoittuva talvirengasuutuus tuodaan markkinoille tammikuussa 2015. Hakkapeliitta R2:n rengaskoko on 155/70R19 84Q, ja se on suunniteltu erityisesti BMW i3- sähköautoon. Helmikuussa 2015 markkinoille tulee myös koko 215/45R20 95R XL, joka on kehitetty etenkin BMW i8- hybridiä varten. Nokian Hakkapeliitta -talvirengasperhe kattaa myös mm. nastalliset Nokian Hakkapeliitta 8 ja nastattomat Nokian Hakkapeliitta R2 -renkaat Tesla Model S -sähköautoihin. Norjassa kyseiset renkaat ovatkin suosikkeja taatessaan hyvän pidon ja ajomukavuuden kaikissa talvikeleissä, sekä ollessaan energiapihejä.

Nokian Renkaat on tunnettu laadukkaista tuotteistaan, joita testataan aktiivisesti. Yhteistyöstä autonvalmistajien kanssa kertoo loistava testimenestys. Tämän talven vertailutesteissä Nokian Renkaiden talvirenkaat ovat saavuttaneet jo yli 40 testivoittoa.​​ Nokian Renkaiden sivuilta voi lukea myös asiakkaiden arvioita, ja saada lisätietoja mm. Hakkapeliitta R2 -renkaista.


Nokian Renkaat >>