Delta Motor Groupin ladattavien autojen valikoima laajenee

"Mitsubishin ladattavien autojen lippulaiva, Outlander PHEV, on saamassa rinnalleen pienemmän kokoluokan ladattavan mallin", kertoo Matti Lepoaho Mitsubishiltä.

Ladattavan hybridin, Mitsubishi Outlander PHEV:n, maailmanlaajuinen menestystarina näkyy myös Suomessa Mitsubishin kenttäpäällikkönä työskentelevän Matti Lepoahon työssä. Ensimmäiset Mitsubishi Outlander PHEV:t myytiin Suomessa 2,5 vuotta sitten ja tahti on koko ajan kiihtyvä. Kova työ on tuottanut tulosta ja Outlander PHEV onkin Suomen myydyin ladattava hybridiauto.

Outlander PHEV – Mitsubishin ladattavien autojen lippulaiva

"Näiden 2,5 vuoden aikana Suomessa on rekisteröity noin 300 Mitsubishi Outlander PHEV:tä", kertoo Matti Lepoaho. "Myydyistä autoista noin 2/3 on mennyt pääkaupunkiseudulle ja loput ympäri Suomen. Käyttäjiltä saatu palaute on yksinomaan positiivista eikä autojen kanssa ei ole ollut ongelmia", hän jatkaa.

Tyypillinen Mitsubishi Outlander PHEV:n ostaja tietää jo autokauppaan tullessaan, mitä hän tulee ostamaan. "Ladattavien autojen ostajat ovat pääsääntöisesti tehneet päätöksen sähköautoiluun siirtymisestä jo kotona. Myyjän tehtäväksi jää tukea asiakasta tehdyssä päätöksessä ja varmistaa, että asiakas tietää millaiseen käyttöön auto on tarkoitettu", selvittää Lepoaho.

Tällä Lepoaho tarkoittaa, että ladattavan auton tekniikan hyödyntäminen parhaalla mahdollisella tavalla vaatii tiettyä käyttötapaa. "Jos haluaa optimoida sähköllä ajamisen, paras ajomatkapäivässä Outlander PHEV:llä olisi noin 30–40 kilometriä, tai jos autoilijalla on mahdollisuus ladata autoa työpaikalla, niin silloin päivittäinen ajomatka voi olla 60–80 kilometriä", kertoo Lepoaho. Outlander PHEV:ssä on myös polttoainetankki, jolloin sähkön loputtua matka jatkuu bensiinin voimin vielä useita satoja kilometrejä. Pelkässä maantieajossa ja bensiinillä ajettaessa Outlanderiin ei kuitenkaan saada niin pieniä kulutuslukemia, joihin autolla on mahdollista päästä, jos sitä ladataan.

Outlander PHEV:n ostajille nimenomaan mahdollisuus ajaa sähköllä sekä auton oikeaoppinen lataaminen ovat tärkeitä asioita. Auton ostajilla on enenevässä määrin ymmärrys, että auton voi ladata myös tavallisesta kotitalouspistorasiasta, mutta käytön mukavuus tulee kiinteästi asennetusta kotilatauslaitteesta.

Haastattelimme Delta Motor Groupista Mitsubishin automyynnin kenttäpäällikköä Matti Lepoahoa.
Haastattelimme Delta Motor Groupista Mitsubishin automyynnin kenttäpäällikköä Matti Lepoahoa.

Koeajo- ja ostomahdollisuus ympäri Suomen

Mitsubishin maahantuonnin käytössä on Outlander PHEV -esittelyautoja, jotka saadaan suhteellisen lyhyelläkin varoitusajalla järjestettyä koeajoon mihin päin Suomea tahansa. Ihmisten ensireaktiot Outlanderin koeajolla ovat erittäin positiivisia: auto liikkuu sulavasti ja hiljaisesti. "Haluamme antaa koeajotilanteessa ihmisille elämyksiä", kiteyttää Lepoaho koeajon merkityksen.

Myös Outlander PHEV:n huoltaminen onnistuu ympäri Suomen. "Olen iloinen, että kaikki pisteemme ovat saaneet myös huollollisesti koulutuksen tähän tuotteeseen", sanoo Matti.

Lisää ladattavia ajoneuvoja markkinoille

Mitsubishin osalta ladattavien ajoneuvojen markkinat tulevat kasvamaan vauhdilla lähitulevaisuudessa. Mitsubishi Outlander PHEV:stä lanseerataan ensi vuoden maaliskuussa uusi päivitetty malli, joka on jo herättänyt paljon kiinnostusta, vaikka sillä ei ole vielä vahvistettua hintaa.

Outlanderin päivityksen lisäksi Mitsubishillä on suunnitteilla ladattavia ajoneuvoja myös muihin kokoluokkiin.

Delta Motor Group tuo maahan myös Kiaa, jolta on odotettavissa ensi kesäksi Suomen markkinoille Optima PHEV. Saksan myydyimmän ladattavan hybridin Soul EV:n myynnin aloittaminen Suomessa on myös ollut harkinnassa.


Lue myös seuraavat artikkelit

Uudessa Mitsubishi Outlander PHEV:ssä on yli 100 uudistusta.

Uusi Mitsubishi Outlander PHEV ensi vuonna Suomeen

Mitsubishi Outlander PHEV:n päivitetty versio tulee Suomeen ensi vuoden maaliskuussa. Uudistettu malli on kerännyt kiitosta ja kiinnostusta.

Lue lisää

Seppo Aarnio latasi Mitsubishi Outlander PHEV:aan monella latausasemalla Virossa.

Kokemuksia sähköautoilusta - Viron matka Mitsubishi Outlander PHEV:lla

​Seppo Aarnio matkakuntineen lähti Mitsubishi Outlander PHEV - ladattavalla hybridillä Viroon kesälomamatkalle.

Lue lisää

Mitsubishi Outlander PHEV Lapin maisemissa

Mitsubishi Outlander PHEV - tutustumisajo Helsingistä Norjan Jäämerelle

Sähkötaksiautoilija Seppo Rosvall lähti joulukuussa 2013 kokeilemaan, miten Mitsubishi Outlander PHEV toimii aidoissa talviolosuhteissa.

Lue lisää