Mercedes-Benz C 350 e – ladattava hybridiauto

Mercedez-Benz C 350 e on ladattava hybridi, jossa on sähkömoottorin lisäksi polttomoottori

Auton kokonaisteho on 279 hv ja huippuvääntö 600 Nm. Mallia valmistetaan sekä sedanina että farmarina. C 350 e -ladattava hybridi on erittäin hiljainen ja toimintamatka pelkällä sähköllä on 31 kilometriä. Mercedes-Benzin tavoitteena on vuoteen 2017 mennessä esitellä 10 uutta samalla teknologialla toimivaa autoa.

C 350 Plug-In Hybridin tärkeimmät ominaisuudet

Mercedes-Benz C 350 Plug-in hybrid tarjoaa erittäin taloudellista, mutta tehokasta ajonautintoa. Sähkömoottorin ansiosta huippuvääntö on käytösssä koko kierrosalueen läpi ja silti kulutus on vain 2,1 l / 100km. Vaihteistona toimii muissakin Mercedeksen hybridimalleissa oleva 7G-Tronic –automaattivaihteisto.

Hybridimallissa on energianhallintajärjestelmä, joka valitsee automaattisesti akun lataustason, liikennetilanteen sekä valitun reitin perusteella käyttääkö sähkö- ja polttomoottoria. Tämä tarkoittaa sitä, että auton oma järjestelmä lukee navigointijärjestelmää ottaen huomioon reitin nopeusrajoitukset ja mäkisyydet. Energianhallintajärjestelmässä on neljä toiminta moodia: Hybrid, E-mode, E-save ja Charge.

  • Hybrid-asetuksilla auto käyttää polttoainetta mahdollisimman vähän, ja kulkee mahdollisuuksien mukaan sähkön voimalla.
  • E-mode-asetus tarjoaa ajonautintoa pelkällä sähköllä jopa 31 kilometriä.
  • Save-asetuksilla sähköa säästetään kaupunkiajoon, maanteillä ajetaankin sitten polttoaineen voimalla.
  • Charge-asetuksilla C 350 Plug-In Hybridi lataa sähköä autoon ajon aikana auton liikkumisesta syntyneestä energiasta.C 350 Plug-in Hybridin latausluukku löytyy oikeasta takakulmasta.
C 350 Plug-in Hybridin latausluukku löytyy oikeasta takakulmasta.
Mercedes-Benz C 350 Plug-In Hybridin tekniset tiedot
PolttomoottoriKorkeapainesuihkutus, 1 turboahdinta
Sylinterit4
Teho155 kW / 211 hv / 5500 rpm
Vääntö350 Nm
Sähkömoottori
Teho / Vääntö60 kW/82 hv/340 Nm
Hybridijärjestelmän teho/vääntö205 kW/279 hv/600 Nm
Keskikulutus2,1 l / 100 km
Päästöt48 g / km
Toimintamatka sähköllä31 km
Latausaika 10 %­–100 %1,75-3,5 h
Kiihtyvyys 0­–100 km/h5,9 s
Huippunopeus/ sähköllä250 / 130 km/h

Mercedes-Benz C 350 Plug-in Hybridin lataaminen

Mercedes-Benz C 350 Plug-in Hybridin latauspistoke löytyy auton oikeasta takakulmasta. Pelkkää sähkömoottoria käyttäen täyteen ladatulla litiumioniakulla matkaa taittuu 31 kilometriä ja sen täyteen lataaminen kestää 1,75 – 3,5 tuntia, kun akustossa on virtaa jäljellä 10 prosenttia.

C 350 Plug-in Hybridissä on tyypin 2 (type 2) latauspistoke, mikä on standardi eurooppalaisissa autoissa sekä julkisissa latauspisteissä Euroopassa. 350 C Plug-in Hybridissä ei ole pikalataus mahdollisuutta.

C 350 Plug-In Hybridiin sopivat latauslaitteet >>

Laadukas varustelu ja tyylikäs ulkonäkö

Mercedes-Benzin C 350 Plug-in Hybridin varustelu on merkille tuttuun tyyliin huipputasoa. Ajamista helpottavat ja turvallisuutta lisäväävät varusteet tekevät ajamisesta entistäkin nautinnollisempaa. Uusimpia innovatiivisia keksintöjä on kaasupoljin, joka viestii kuljettajalle erinäisissä tilanteissa. Esimerkiksi kun sähkömoottorilla ajettaessa virta alkaa loppumaan, poljin viestii vastustusliikkeellä kuljettajalle, että polttomoottori käynnistyy. Lisäksi poljin viestittää kaksoiskoputuksella kuljettajalle, kun pitäisi nostaa jalka pois kaasupolkimelta ja antaa akkujen latautua jarrutusenergialla.

C 350 Plug-in hybridissä on vakiona myös säädettävä ilmajousitus, minkä ansiosta ajamisesta saa muokattua mieleistään ajettaessa esimerkiksi mutkaisella maantiellä tai epätasaisella metsätiellä. Auton vakiovarusteisiin kuuluu myös paranneltu ilmastointijärjestelmä, jossa auton sisälämpötilaa voidaan säätää etänä halutulle tasolle. Sama etäkäyttö toimii myös penkinlämmitykseen ja esimerkiksi auton latauksen hallintaan.

Turvavarusteisiin kuuluvat älykäs ja ajo-olosuhteisiin sopeutuva led-valojärjestelmä, ennakoiva Pre-Safe-järjestelmä, Collision Prevention Assist Plus –törmäyksenestoavustin hätäjarrutoiminnolla ja Attention Assist –vireystila-avustin.

C 350 Plug-in Hybridiä on enimmäkseen Avantgarde-varustelulla ja tyylinä, mutta molempia niin porrasperäistä kuin farmariakin saa myös Exclusive-varustelulla ja -tyylinä. Sisältä C 350 Plug-in Hybridin sisutus on hienostunut ja yksityiskohtainen.

Mercedes-Benz C 350 Plug-In Hybridin hienostusnut ja yksityiskohtainen sisustus. 
Mercedes-Benz C 350 Plug-In Hybridin hienostusnut ja yksityiskohtainen sisustus.