PlugIt rokkasi mukana MotorRockFesteillä Porissa

Ensimmäistä kertaa Porissa järjestetyissä MotorRockFesteissä riitti kävijöitä ja esittelijöitä. Tapahtumasta vastasi Rock-Entertainment yhtiö, Porin moottorikerho ry, mutta varsinaisina koordinaattoreina toimivat Tomi Kauppi ja Julle Kallio. PlugIt oli myös paikalla Plug-In hybridin, täyssähköauton ja kaasuauton voimin.

Heinäkuun alussa Pori ja koko Suomi saivat uuden festivaali tulokkaan, kun Porin Kirjurinluodon Arenalle saapui MotorRockFest: autoja, moottoripyöriä, mönkijöitä, vesijettejä, musiikkia ja nähtävää koko perheelle. Tapahtuma tarjosi Sprint Enduro-kilpailut, stunt-ajajien esityksiä, rock-bändien konsertointia, lukuisia eri kulkuneuvoja katseltavaksi ja illan kruunasi Michael Monroen show. MotorRockFest oli hienosti järjestetty ja festarikansan iloksi aurinko helli koko päivän.


Aurinko paahtoi MotorRockFesteillä aamusta iltaan. 
Aurinko paahtoi MotorRockFesteillä aamusta iltaan. 

PlugIt oli paikalla kolmen ajoneuvon kanssa, herättämässä kiinnostusta sähköiseen ja vaihtoehtoiseen liikenteeseen. Näytteillä meidän puolesta oli: täyssähkö Volkswagen e-Golf, kaasuauto Pontiac ja Volvo V60 Plug-In hybridi. Olimme jättäneet latauspistokkeet tarkoituksella autojen ulkopuolelle, jotta ne herättäisivät kiinnostuksen. Tosin kaasuauto Pontiac toimi meidän pisteen todellisena vetonaulana.

PlugIt:lta tultiin kyselemään lähinnä sähköautojen toimintamatkasta, latausajoista, verotuksesta ja hinnoista, meidän vastauksemme rikkoivat useiden ennakkoluuloja. Useat tapahtuman järjestäjät ja kävijät olivat vannoutuneita amerikanraudan rakastajia ja kumin polttajia, joille PlugIt:n esittelemät autot olivat hyvin vieraantuntuisia. Tosin vastaanotto oli positiivista, ja saimme keskustelua aikaiseksi.


Vasemmalla täyssähkö e-Golf, kaasuauto Pontiac ja Volvo V60 hybridi. PlugIt:n Jani ja Olli kertomassa uteliaille autoista ja vihreästä liikenteestä.
Vasemmalla täyssähkö e-Golf, kaasuauto Pontiac ja Volvo V60 hybridi. PlugIt:n Jani ja Olli kertomassa uteliaille autoista ja vihreästä liikenteestä.


Esittelemämme vuoden 1975 Pontiac Firebird on muunnettu bensa-autosta biokaasuautoksi, jolloin auton ominaisuudet pysyvät ennallaan, mutta auto lakkaa tuottamasta ilmastolle haitallisia päästöjä. Autosta kyllä lähti MotorRockFest-kansan suosimaa pärinä ääntä, mutta kuulemma ääni poikkesi normaalista bensa-autosta.

PlugIt:n esitteillä olleet täyssähköauto ja hybridi:


Volkswagen e-Golf

Volvo V60 Plug-In Hybrid

  • Täyssähköauto
  • Toimintamatka: 170km
  • Akku: 7.2 kW
  • Latausajat: kotilataus (10A) 13 tuntia, kiinteä latauslaite (16A) n.8 tuntia ja pikalataus 35min
  • Hinta: n. 40 000€
  • Plug-In Hybrid, Diesel
  • 50km tuottamatta lainkaan päästöjä, jopa 230km huippunopeudella
  • Auton materiaaleista 85% kierrätettävistä materiaaleista
  • Hinta: n. 65 000€

PlugIt kiittää upeista MotorRockFesteistä! Toivottavasti suunnitteilla on uudet festarit kesälle 2016!