Porsche Cayenne S E-Hybrid

Cayenne S E-Hybrid on premium-luokan ladattava hybridi.
Cayenne S E-Hybrid on premium-luokan ladattava hybridi.
Porschella on Cayenne S E-Hybridin myötä mallivalikoimassaan kolme plug-in-hybridiä.
Uudesta Porsche Cayennesta lanseerataan nyt myös ladattava hybridi, joka kantaa mallinimeä S E-Hybrid, joka on premium-luokan SUV-segmentin ensimmäinen ladattava hybridiauto.

Lanseerauksen myötä Porschella on mallivalikoimassaan kolme plug-in-hybridiä: Cayenne S E-Hybrid, Panamera S E-Hybrid ja 918 Spyder.

Cayenne S E-Hybridin sisätilat ovat tyylikkäät.
Cayenne S E-Hybridin sisätilat ovat tyylikkäät.

Cayennen muotoilua on uudistettu runsaasti. Muun muassa keulan, etupyöräkoteloiden ja konepellin muotoilu on käynyt läpi muutoksia. Cayennen keulan oikea ja vasen puoli ovat saaneet koristuksikseen näyttävät ilmarivat. Takavalojen muotoilulla on pyritty kolmiulotteiseen vaikutelmaan. Tyylikkyyttä on haettu muissakin korin osissa. Cayennen horisontaaliset linjat on muotoiltu uudelleen yleisilmeen jämäkkyyden lisäämiseksi.

Porsche Cayennen vakiovarustelista on kattava. Perus- ja S- malleissa vakiovarusteisiin kuuluvat bi-xenon-ajovalot ja leijuvilta vaikuttavat LED-huomiovalot. Automaattisesti avautuva ja sulkeutuva takaluukku on nyt vakiovarusteena. Vakiovarusteluun kuuluu myös vaihtosiivekkeillä varustettu sporttinen monitoimiohjauspyörä. Takaistuimetkin ovat entistä mukavammat ja saatavissa tuuletusominaisuudella varustettuna.
Porsche Cayenne S E-Hybrid saapuu syksyllä Suomen markkinoille.
Porsche Cayenne S E-Hybrid saapuu syksyllä Suomen markkinoille.

Cayenne S E-Hybridin toimintamatka pelkällä sähköllä on ajotyylistä ja olosuhteista riippuen noin 18–36 kilometriä. Yhdistetty kulutus jää vain 3,4 litraan satasella. CO2-päästöt ovat 79 grammaa kilometrillä. Vääntöä löytyy 590 Nm, tehoa 306 kW ja 416 hevosvoimaa. 8-vaihteinen tip-tronic-vaihteisto.

Cayenne S E-Hybrid kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa 5,9 sekunnissa. Puhtaasti sähköllä ajettaessa huippunopeus on 125 km/h. Polttomoottorin avustuksella Cayenne S E-Hybridin huippunopeus asettuu lukemiin 243km/h.

Uudet Porsche Cayennet lanseerataan Suomessa 11. lokakuuta. Hintaa autolle tulee mallista riippuen 98 700-233 000 euroa.

Lähde: Kauppalehti ja Porsche