Tesla Model S 85D - nelivetoinen urheiluauto

Kahdella sähkömoottorilla varustettu tehopakkaus lanseerataan vuoden 2015 keväällä.
Nelivetoinen Tesla on kiihtyvyydeltäänkin huippuluokkaa. Kuva: GreenCarReports
Nelivetoinen Tesla on kiihtyvyydeltäänkin huippuluokkaa. Kuva: GreenCarReports

Markkinoille on keväällä 2015 tulossa nelivetoinen versio Tesla Model S:stä. Nelivetoinen Model S kantaa tarkempaa mallinimeä 85D, jossa D-kirjain kuvastaa auton kahta sähkömoottoria. Uutuutta on jo ehditty kutsua maailman nopeimmaksi nelivetoiseksi tuotantoautoksi. Tehoa uudessa Model S:ssä riittääkin: hevosvoimia 700 ja vääntöä 930 Nm. Model S 85D:n kaksi sähkömoottoria kiidättävät tämän täyssähköauton 0-100 km/h 3,4 sekunnissa. Ja koska kyseessä on sähköauto, voidaan väännöstä ja kiihtyvyydestä nauttia heti liikkeelle lähdettäessä. Nelivetoisen Teslan huippunoupeus on rajoitettu 250 kilometriin tunnissa. Toimitamatka on olosuhteista riippuen noin 440 kilometriä. Takavetoisessa 85 P -Teslassa toimintamatka on pisimmillään noin 500 kilometriä, joka samalla on Model S -malliperheen autojen tämän hetkinen pisin mahdollinen toimitamatka.

Uusia ominaisuuksia ja parannuksia

Nelivetoisessa Teslassa nähdään myöhemmin myös pitkälle kehitetty AutoPilot -järjestelmä, jonka ansiosta auto osaa pysäköidä itsenäisesti. AutoPilotin avulla auto kykenee hakemaan itsensä parkista kuljettajan luokse GPS:n ja muiden avustavien järjestelmien avulla.

Uutta Teslaa on päivitetty muiltakin osin. Esimerkiksi etupenkit ovat edellisiin verrattuna paremmin muotoillut ja ne antavat paremman sivuttais- ja reisituen. Myös suuntamerkin ja vakionopeudensäätimen vivut ovat vaihtaneet paikkaa. Penkinlämmittimiäkin on parannettu edellisestä versiosta.

Takavetoisessa Model S:ssä on valittavassa kolme eri ohjaustuntumaa: sport, normal ja comfort. Nelivetoisessa mallissa tarjolla on vain sport.

Tästä uudesta nelivetoisesta Teslasta odotetaan suurta suosikkia takavetoisen mallin ohelle.


Lähde: GreenCarReports


Lisää Tesla Model S:stä

Tesla Model S ja Audi RS 5 Coupé Iltaleden vertailussa. Kuva Pentti Rönkkö/ Iltalehti

IL: Tesla loisti autovertailussa jälleen

Iltalehden koeajossa verrattiin Audi RS 5 Coupe 4,2 V8:a ja Tesla Model S P85:a.

Lue lisää


Tesla Model S talviolosuhteissa, katso video

Videolla Tesla Model S:n suorituskykyä testataan kylmissä olosuhteissa.