GCR: Tesla Model X tulossa markkinoille keväällä 2015

Tesla Model X lanseerataan keväällä 2015.
Tesla Model X lanseerataan keväällä 2015.
Teslan kerrotaan suunnittelevan myös pidempää versiota Model S:stä.
Tesla Model X:n viimeisin prototyyppi on jo nähty testiajossa kurvailemassa pitkin Kaliforniaa, uutisoidaan Green Car Reprts-sivustolla. Tesla siis silminnähden varautuu esittelemään Model X:n virallisesti suurelle yleisölle.

Ensimmäinen prototyyppi Model X:stä on tehty jo vuonna 2013. Tesla on parannellut konseptimallia matkan varrella, sillä se haluaa tuoda uuden täydellisen auton markkinoille. Lanseerausajankohta on keväällä 2015.
Model X muistuttaa coupémaista katumaasturia. Autoa voidaankin luonnehtia täyssähkö-cross overiksi. Mallin erikoisuutena ovat takaovet lokinsiipimekanismilla. Lokinsiipiovilla tarkoitetaan ylöspäin aukeavaa ovityyppiä. Takapenkeille kulku on lokinsiipiovien ansiosta vaivatonta myös ahtailla parkkipaikoilla. Model X:n etuovet avautuvat kuitenkin perinteisellä tyylillä.

Tesla Model X:ssä on takana lokinsiipiovet.
Tesla Model X:ssä on takana lokinsiipiovet.
Tämä ensimmäinen nelivetoinen Tesla käyttää samaa alustaa kuin Model S. Myös moottorivaihtoehdot ovat Model S:n kanssa yhtäläiset – tarjolla on 60kW ja 85kW sähkömoottorit. Tehokkaampi moottoriversio singauttaa Model X:n 0-100km/h alle viidessä sekunnissa.

Toimintamatkat lienevät samaa luokkaa kuin Model S:ssä, eli noin 350-500 kilometriä yhdellä latauksella, moottorista, olosuhteista ja ajotavasta riippuen.

Tesla Model S:stä odotetaan pidempää mallia

Teslan uskotaan myös suunnittelevan pidempää versiota Model S:stä. Erityisesti Kiinan markkinoilla pidemmästä korista on etua, sillä kiinalaiset arvostavat hyviä takatiloja autoissaan.

Nykyisen Model S:n urheilullinen, coupémainen laskeva kattolinja vähentää hieman pääntilaa takatiloissa. Pidempi kori saattaa olla ratkaisu takapenkinpääntilan lisäämiseksi.

Tällä hetkellä kaikki voimavarat kuitenkin ohjattaneen Model X:n lanseeraamiseen.

Tesla Model S:stä on mahdollisesti tulossa pidempikorinen versio.
Tesla Model S:stä on mahdollisesti tulossa pidempikorinen versio.