Uusi Nissan LEAF tarjoaa 250 kilometrin toimintamatkan

Maailman myydyimmästä sähköautosta, Nissan LEAFista, on tulossa uusi malliversio.
Nissan esittelee maailman myydyimmän sähköauton Nissan LEAFin päivitetyn version (malliversio 2016), jonka toimintamatka on jopa 250 kilometriä. Nykyisellään Nissan LEAFin toimintamatka on 199 km. Toimintamatka kasvaa näin ollen 26 %:lla.

Isompi 30 kWh:n akku

Nissan LEAFin aiempaa pidemmät ajomatkat mahdollistaa uusi 30 kWh:n akku, joka on saatavissa Acenta- ja Tekna-varustetasoihin.

Akkukapasiteetin muutoksesta huolimatta auton auton muotoilussa ei ole kuitenkaan tehty kompromisseja, vaan ulkomitat pysyvät kuitenkin samoina kuin nykyisessä 24 kWh:n mallissa. Painoakin autolle on kertynyt vain 21 kiloa enemmän.


Uudessa Nissan LEAFissä on 250 kilometrin toimintamatka. 
Uudessa Nissan LEAFissä on 250 kilometrin toimintamatka. 

Uuden akun parempi suorituskyky perustuu akun suunnitteluun ja kemiallisten ominaisuuksien parannuksiin. Uudelle akulle myönnetään jopa 8 vuoden / 160 000 kilometrin takuu. Akun lataaminen on uudessa malliversiossa yhtä helppoa kuin aikaisemminkin; se onnistuu yhtä hyvin kotona, julkisissa latauspisteissä tai käyttämällä pikalatureita.

Myös hallintaominaisuuksia paranneltu

Nissan Carwings -järjestelmä on korvattu uudessa malliversiossa uudella Nissan Connect EV -järjestelmällä. Uusi järjestelmä sisältää kuitenkin kaikki vanhan järjestelmän parhaat ominaisuudet, mutta niiden lisäksi järjestelmään on tuotu paljon uusia hyödyllisiä ominaisuuksia.

Järjestelmän avulla auton omistaja voi hallita auton toimintoja etäyhteyden kautta. Älypuhelimestaan auton omistaja voi mm. tarkistaa akun varaustason tai käynnistää sisätilojen lämmityksen kylminä päivinä. Nissan Connect tehostaa myös akun kestoa, sillä auton sisätilat voidaan lämmittaa tai viilentää ennen ajoas akun varaustasoa kuluttamatta.

Nissan Connect -latausjärjestelmä sisältää myös latauskartan, joka tarjoaa reaaliaikaista tietoa latureista ja niiden toiminnasta. Karttajärjestelmä sisältää myös täysin uudistetun navigointijärjestelmän, huoltotarpeisiin liittyvät muistutukset sekä ajoneuvopaikannuksen.

Uuden Nissan LEAFin hinta tulee olemaan noin 2000 euron 24 kWh-versiota korkeampi. Lopulliset hinnat ja tekniset tiedot julkistetaan myöhemmin.

Uusi Nissan LEAF on saatavissa uudella värivaihtoehdolla, Bronzella. Auton toimintamatka on kasvanut jopa 250 kilometriin.
Uusi Nissan LEAF on saatavissa uudella värivaihtoehdolla, Bronzella. Auton toimintamatka on kasvanut jopa 250 kilometriin.

Lue myös seuraavat artikkelit

Nissan-täyssähköautot

Nissanin täyssähköautot ovat tehokkaita, päästöttömiä ja sisältävät innovatiivista teknologiaa.

Lue lisää

Nissan LEAF on 100 % sähköinen innovaatio, joka tarjoaa vauhdikasta ajoa, mukavuutta sekä taloudellisuutta. 

Nissan LEAF – maailman myydyin täyssähköauto

Maailman myydyin täyssähköauto Nissan LEAF on ekologinen ja suorituskykyinen.

Lue lisää